Çarşamba, Nisan 24, 2024

Xiaomi Mi Mix Alpha: Neredeyse Tamamen Ekran

Paylaş

silkroad gaminggentr

Telefon neredeyse ekrandan oluşuyor; Xiaomi’nin Mi Mix serisi, her zaman telefon çerçevelerinin sınırlarını zorladı; çerçeve savaşlarını başlatan orijinal modelden, geçen yılki sürgülü, çentiksiz Mi Mix 3’e kadar. Şimdi, “şelale” ekranlarını görmeye başladık. Aşırı kavisli kenarları olan Xiaomi, bunu Mi Mix Alpha ile yeni bir seviyeye taşıyor.

Mi Mix Alfa’nın sahip olduğu ekran tamamen cihazın çevresinde diğer tarafta yer alan kamera modülü ile buluştuğu noktaya kadar eğri. Efekt, yanda 5G şebeke sinyali ve pil şarjı gibi durum simgeleri bulunan neredeyse tamamen ekrandan yapılmış bir telefondan geliyor.

Selfie Kamerası Yok!

Cihazda hiç bir şekilde özçekim (selfie) kamerası yok çünkü buna ihtiyaç yok. Sadece telefonu ters çevirerek ve ekranın arka kısmını vizör olarak kullanırsınız.

Mix Alpha, Samsung ve Xiaomi iş birliği ile geliştirilen 108 megapiksel çözünürlüğe sahip yeni sensörü kullanıyor. Diğer yüksek çözünürlüklü Samsung sensörlerinde olduğu gibi, düşük ışıkta daha iyi ışık hassasiyeti için pikseller 2×2 karelere birleştiriliyor, bu durumda 27 megapiksel görüntüler elde ediliyor.

Bunun pratikte nasıl çalıştığını görmemiz gerekcek ancak 1/33 inçlik sensör bir telefon için alışılmadık derecede büyük ve Mix Alpha’ya çok fazla ışık toplama yeteneği vermeli.

Teknik özelliklerinden bahsedelim

  • Qualcomm Snapdragon 855+ işlemci, 5G bağlantısı
  • 12 GB RAM, 512 GB depolama alanı
  • 40W hızlı şarj
  • 4.050 mAh batarya

Bu son özellik ile Xiaomi’nin ekranın her bölgesinin her zaman açık olduğunu hayal etmediğini işaret ediyor.

Tanıtıldı ancak halen konsept

Xiaomi, Mix Alpha cihazını bir “konsept akıllı telefon” olarak nitelendiriyor ve henüz piyasaya sürülüp üretilmediğini veya seri üretime geçip geçmeyeceğini henüz açıklamadı.Orijinal Mi Mix’e ayrıca “konsept” etiketi verildi ancak pazarlama işlemlerine başlanıldı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler