Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi MiMoji Teknolojisini Geliştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artırılmış gerçek ve yüz tanıma sistemlerinin ortaya çıkmasından sonra gündeme gelen kullanıcıların yüz hareketleriyle emojileri bir araya getirme fikri, giderek yaygınlaşıyor ve yeni teknolojiler ile destekleniyor. Bu alanda öncü firmalardan biri olan Apple sonrasında şimdi ise Xiaomi MiMoji teknolojisi öne çıkacak gibi duruyor.

Söz konusu teknolojinin temeli, insanların yüzünün sanal dünyaya sanki bir emojiymiş gibi aktarılmasına dayanıyor. Apple’ın Animoji, Samsung’un AR emoji sistemleriyle öne çıkmaya başlayan teknoloji için Xiaomi de yeni bir adım atıyor.

Xiaomi MiMoji Yeni Düzenlemeler Alacak

Aslında Xiaomi MiMoji sistemi hazırda kullanılan bir sistem. Fakat çok fazla geliştirme ve çok fazla özelleştirme söz konusu değil. Sınırlı bir kullanım söz konusu. İşte bu durum değiştirilecek. Xiaomi Mi CC9 akıllı telefonlarının tanıtımı sonrasında Xiaomi MiMoji 2.0 teknolojisiyle karşı karşıya kalacağız.

Xiaomi MiMoji

Elde edilen bilgilere göre yeni sistem 165 farklı saç stili ve yeni yüz düzenlemeleri içerecek. Kısacası, kullanıcıların çok daha fazla özelleştirme yapmalarına izin verilecek. Mi CC9 akıllı telefonlarında yer alacak olan 3D Face ID sisteminin de güncellenen teknolojiyi desteklemesi bekleniyor.

2 Temmuz tarihinde tanıtımı yapılması beklenen yeni akıllı telefonlardan sonra, MiMoji için de tam olarak nasıl bir değişiklik sunulacağını göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler