Cumartesi, Nisan 20, 2024

Xiaomi Oyun Odaklı Yeni Telefonu Play’i Göstermeye Hazırlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çinli teknoloji devi Xiaomi, tamamen oyunculara özel yeni bir telefonu tanıtmaya hazırlanıyor. Play adı ile duyurulacak yeni telefon, mobil oyunculuğa elverişli olarak sunulacak.

Mobil cihazlarda artan rekabet, üretici firmaları da farklı kulvarlara zorluyor. Alışılmış akıllı telefon konseptini biraz daha geliştirmeye çalışan firmalar, son dönemde artan PC ve konsol oyunculuğuna alternatif olarak mobil oyunculuk üzerinde çalışıyor. Daha önce bilgisayar donanımları ile tanıdığımız Razer, kendi oyuncu telefonunu duyurmuş ve oldukça ses getirmişti. Aynı şekilde ASUS ROG Phone’da bu cihazlardan biri.

xiaomi mi play 1

Xiaomi ise mobil oyunculuğu hedeflediği cihazı Black Shark’ı tanıtmış ve bu alana hızlı bir giriş yapmıştı. Ancak ortaya çıkan yeni detaylar, firmanın yeni bir oyuncu telefon serisi hazırladığını gösteriyor. Öyle ki Play adı verilen bu yeni seri, 24 Aralık’ta tanıtılacak ve piyasaya sürülecek. Her ne kadar ortaya çıkan bilgiler, yeni telefonun hangi özelliklere sahip olacağını söylemiyor olsa da, tahminler cihazın Poco F1’in 48 Megapiksellik yeni bir versiyonu olacağını gösteriyor.

Xiaomi’nin en büyük rakiplerinden Huawei, alt markası Honor ile Honor Play modelini tanıtmış ve Turbo GPU, Kirin 970 işlemci gibi özel donanımlara sahip güçlü bir cihaz sunmuştu. Muhtemelen Xiaomi, bu cihaza karşı yeni bir atak geliştiriyor olabilir. Ancak hali hazırda markanın Black Shark modelinin de ulaşılabilir olduğunu belirtelim.

Sizler mobil oyunculuk için neler düşünüyorsunuz? Firmalar bu yönde cihazlar geliştirmeye devam etmeli mi?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler