Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Xiaomi’de Otomobil Sektöründe! Yeni Araç Xiaomi SU7 Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi’nin otomobili sonunda resmen ortaya çıktı. 2020 yılından beridir markanın özel bir araç hazırlığında olduğu söyleniyordu ama bir türlü tanıtım gerçekleşmişti. An itibariyle akıllı telefon devi, Xiaomi SU7 adını verdiği yeni aracını tanıttı ve sektöre giriş yaptı.

Yeni nesil akıllı otomobil için henüz netleşmeyen çok ayrıntı var ama gelin açıklanan ilk özellikleri beraber değerlendirelim.

Xiaomi SU7 Nasıl Özelliklere Sahip?

Sert bir tasarım dilini benimseyecek araç, 3 farklı versiyon ile gelecek. Standart versiyona ek olarak Pro ve Max modellerini de göreceğiz. Geniş LED aydınlatmalar, hava sürtünme katsayısını en aza indirecek kavisli tasarım yapısı ve geniş jantlarla beraber serinin tam anlamıyla bir spor araç tasarımına sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Özellikle arka kısımda dikkat çeken bir tasarım dili kullanılmış. Tam merkezde konumlandırılmış olan Xiaomi yazısı, yazının altına taşına tam boy LED stoplar ve bagaj üstünde açılır kapanır bir spoyler.

Xiaomi SU7

Tasarım için son detayımız ise ölçüler olsun. Araçta 4997 mm uzunluk, 1963 mm genişlik, 1455 mm yükseklik dışında 3000 mm dingil mesafesi sunulacak. Bu da demek oluyor ki Xiaomi SU7, iç mekanda da çok geniş bir hacim sunacak. Benzer sedan modellerle karşılaştırıldığı zaman, dingil mesafesinin çok daha uzun olduğunu görüyoruz.

Teknolojiler ve İç Mekan Konforu

Son nesil elektrikli araçlarda kullanılan birçok popüler teknolojiyi Xiaomi SU7 modelinde de göreceğiz. Serinin bu konuda en çok öne çıkan özelliği gelişmiş otonom sürüşü olacak. Xiaomi’nin iddiasına göre yeni seri, Tesla’dan daha iyi bir otonom sürüş sunacak.

Xiaomi SU7

Araç için tüm kontroller ve yönetim ise merkeze yerleştirilmiş olan 16.1 inçlik 3K çözünürlüklü ekran üzerinden sağlanacak. Bu ekran üzerinden tüm araç özellikleri kontrol edilebildiği gibi, aracın arka kısmında yolcular için de 2 adet Xiaomi Pad bulunacak. Snapdragon 8295 işlemcisinden güç alacak ekranlar, yolcular için de ayrı ayrı multimedya sistemi sunulmasını sağlayacak.

Xiaomi SU7

Tüm bunlara ek olarak sürücülerin önünde dev bir head-up display ekranın olacağını da belirtelim.

Motor Özellikleri Nasıl Olacak?

Gelelim Xiaomi SU7 ile beraber sunulacak olan motor özelliklerine. Seride 3 ayrı motor seçeneği göreceğiz. İlk seçenek V6 olacak ve aracın standart versiyonunda karşımıza çıkacak. Bu seçenekte 400 Nm tork değerinin sunulduğunu göreceğiz. 220 kW değerinde güç sunacak olan motorun,

İkinci seçenek olan V6S motorda ise 500 Nm tork değeri ve yine 220kW güç değerinin sunulduğunu göreceğiz. Bu modellerde yer alan bataryanın 101 kWh değerinde kapasitesi olacak.

Xiaomi SU7

Max seçeneği yani en üst versiyonda ise V8 motor yer alacak. V8 motorda 500 Nm tork değeri sunacak ve güç kısmında da 275 kW gibi bir güçle gelecek.

Aracın batarya kısmına geldiğimiz zaman ise Xiaomi’nin burada da iddialı olduğunu söylemek lazım. CATL ile yapılan iş birliği neticesinde hazırlanan bataryaları kullanan araç en üst versiyonda 1200 km menzil değeri sunacak. Standart modelde ise 1000 km menzil değeri sunulduğunu göreceğiz.

Henüz aracın ne zaman satışa çıkacağı ve satışa çıktığı zaman nasıl bir fiyattan geleceği konularında da bir açıklama yapılmadı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler