Cuma, Nisan 26, 2024

Yapay Meteor Yağmuru İçin Geri Sayım Başladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tokyo merkezli ALE adlı şirket, 2020 yılına kadar yapay meteor yağmuru oluşturmak için kolları sıvadı. Tokyo merkezli ALE şirketi tarafından üretilecek uyduların her biri 20-30 defa meteor yağmuru oluşturabilecek. Peki yapay meteor yağmuru yapmalarının amacı ne?

ALE, meteor yağmurunu simüle ederek, atmosfere girdiğinde parıldayan minik küreleri serbest bırakan mikro uydular geliştirdi. Söz konusu kimyasal maddelerin ne olduğu sır gibi saklanıyor. Ancak her uydu 20-30 meteor olayına yetecek kadar 400 top taşıyabiliyor. Her yıldız, herhangi bir tehlike oluşturmadan, Dünya’ya yeterince yakın olmak şartıyla, birkaç saniye yanacak.

İlk uydu, Japonya’nın uzay ajansı tarafından Mart 2019’da başlatılan bir roket ile uzaya giderken, ikincisi özel sektör roketinde içinde 2019’un ortalarında fırlatılacak. Şirket ayrıca “dev” çekim yıldızları yaratmak için mevcut olmayan operasyonel uyduları kullanma olasılığına da bakıyor.

Toplar Dünya atmosferine girdikçe, çeşitli renklerde parlak bir parıltı yayacaklar. Bir meteor yağmurunda kullanılan toplar simüle edildikten sonra, toplar yerdeki insanlar için risk oluşturmayacak kadar tamamen yanacaklar. Yani dünyadaki insanlara herhangi bir zarar vermeyecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler