Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yazılım Öğrenmek İstiyorum: Nasıl Başlanmalı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yazılım Geliştiricisi (Software Developer) ya da halk adıyla yazılımcı; günümüzde en popüler mesleklerden biri haline geldi ve bu konuda şirketlerin yazılımcı ihtiyacı da bir hayli çoğaldı. Üniversite tercihi yapacak gençlerden tutun bu mesleğe merak sarmış herkesin dilinde tek bir soru var “Yazılım öğrenmek istiyorum ama nasıl başlamılıyım bilmiyorum”.

Tabi ki bu sorunun cevabına ulaşmak kolay fakat önce kendinize bir takım sorular sormanız gerekiyor; bu soruları kendiniz cevaplandırdıktan sonra yazılım öğrenmeye başlayabilirsiniz.

1. Hangi alanda geliştirme yapacaksınız; oyun, mobil, web?

Kendinize sormanız gereken ilk soru bu; ne yapmak istiyorsunuz? Oyun mu geliştirmek istiyorsunuz yoksa milyonlarca insanın elinde olan akıllı telefonlara, tabletlere hatta akıllı saatlere uygulama mı geliştirmek istiyorsunuz yoksa halen daha gelişmekte olan internete web sitesi mi yapmak istiyorsunuz? Bunun kararını verin.

2. Algoritma öğrenin

algoritma örneği pch
Yazılım Öğrenmek İstiyorum: Nasıl Başlanmalı? 2

Hangi alanda geliştirme yapacaksanız yapın ya da hangi programlama dilini kullanacaksanız kullanın farketmez; önce algoritma nedir bunu öğrenmeniz gerekiyor ardından dilediğiniz dili öğrenmeye hazırsınız. Algoritma, en basit haliyle belli bir problemi çözebilmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yola denir.

3. Öğrenmeye başlayın ve pratik yapın

Kararınızı verdikten sonra YouTube üzerinden ya da Udemy üzerinden belirlediğiniz alanlardan eğitim videoları izlemeniz ve aldığınız bu eğitim sonucunda öğrendiğiniz şeyleri pratik yapmanız gerekiyor. Pratik yaparken basit uygulamalar/oyunlar geliştirebilirsiniz ardından yaptığınız örnek uygulamaları geliştirmeye başlayın günün sonunda hem kendinizi hem de yaptığınız projeyi geliştirmiş olacak ve böylelikle yazılım öğrenmiş olacaksınız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler