Cumartesi, Nisan 20, 2024

Yeni ASUS TUF F15 FX506HM İncelemesi ve Oyun Testleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son nesil iyi bir oyuncu laptop modeli mi bakıyorsunuz? Karar vermenize yardımcı olabilecek bir inceleme ile karşınızdayız. Özellikle son nesil teknolojileriyle dikkat çeken yeni ASUS TUF F15 FX506HM modelini ele alacağız.

Biliyorsunuz PC Hocası inceleme bölümümüzde, olabildiğince detaya iniyoruz ve ürünler hakkında merak edebileceğiniz soruları cevaplıyoruz. Yine öyle bir inceleme ile karşınızdayız. Oyuncu serisi laptop için tasarım nasıl, teknik özellikler neler ve oyun performansı ne kadar iyi gibi soruları yanıtlayacağız. Hiç durmayalım ve geçelim incelemeye.

İçindekiler ( İstediğiniz bölüme geçmek için tıklayın)

    1. TUF F15 FX506HM Tasarımı
    2. İşlemci: Intel Core i7-11800H
    3. Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3060
    4. TUF F15 FX506HM Ekran Özellikleri
    5. TUF F15 FX506HM Ses Sistemi
    6. Klavye Kısmı Nasıl?
    7. Pil Durumu Nasıl?
    8. Kolay Yükseltme
    9. Özel Yazılım Artısı
    10. Bağlantı Desteği ve Artılar
    11. TUF F15 FX506HM Soğutma Performansı Nasıl?
    12. TUF F15 FX506HM Oyun Testleri
    13. TUF F15 FX506HM Genel Yorum – Artıları ve Eksileri

ASUS TUF F15 FX506HM Tüm Özellikleri ve Tasarım Yapısı

Başlamadan önce bize gelen modelin FX506HM serisi olduğunu belirtmek isterim. Aynı serinin farklı modelleri de var ve içerisinde yer alan bileşenler değişebiliyor. O yüzden bu noktaya dikkat çekerek başlamak istedim. Genel yapı ise serilerde aynı.

ASUS TUF F15 FX506HM Tasarımı Nasıl?

Kendimi bildim bileli, markaların oyuncu serisi laptoplar için tasarıma biraz daha önem verdiğini görüyorum. Oyuncu serilerinde kullanılan kasa çok daha ihtişamlı ve dikkat çekici oluyor. ASUS TUF F15 FX506HM böyle ürünlerden biri.

Dışardan baktığınızda, oturaklı ve şık bir kasa görüyorsunuz. Bunun yanında hem dış kısımda hem de iç klavye alanında yapılan bazı dokunuşlar, serinin oyuncu laptop modellerinden biri olduğunu hissettiriyor.

ASUS TUF F15 FX506HM

Altıgen biçiminde kenar detaylarıyla, kasaya daha şık bir görüntü eklendiğini de söyleyebilirim. Burada üst kapak kısmındaki detaydan da söz etmek lazım. Seri normalde iki farklı seçenek ile geliyor. Bunlardan birisi Tutulma Grisi (Eclipse Gray), bir diğeri ise Graphite Black (Grafit Siyahı) seçenekleri.

ASUS TUF F15 FX506HM

Normalde sadece renk değişmesini beklersiniz ama bu modelde öyle değil. Eclipse Gray modelinde yanda geniş bir TUF yazısı ve köşede logo detayı yer alırken, Graphite Black modelinde ortada geniş bir logo, simetrik kesim detaylar var.

ASUS TUF F15 FX506HM

Grafit siyahı modelde daha hareketli bir kapak tasarımı söz konusu. Malzeme kısmında da fırçalanmış metal seçeneğinin sunulduğu ASUS TUF F15 FX506HM, elde bir hayli güzel bir his bırakıyor. Fırçalanmış metal kasa da parmak izi kalmasını engellerken, daha dayanıklı bir yapı ve aynı zamanda daha ince bir yapı sunulmasını da sağlamakta.

Ekran Bölümü ve İç Kısım

Kapağı açmadan şöyle bir tasarımdan söz ettik. Peki kapağı açtığımız zaman ne göreceğiz? Çok şık bir klavye bizi karşılayacak. Oyuncuların çok seveceğine emin olduğum klavye kısmında, markanın kendi RGB aydınlatma sistemi kullanılmış.

Burada WASD tuşlarında da şeffaf bir kaplamaya yer verilmiş ve oyunculara biraz daha fazla hitap edildiği vurgulanmış. Biliyorsunuz bu tuşlar ezelden beridir oyun tuşları olarak geçer.

ASUS TUF F15 FX506HM

Biraz yukarı doğru, ekran kısmına geçtiğimiz zaman ise ekran ile klavye arasındaki boşluk dikkatimi çekiyor. Açıkçası bu alanı başarılı bir tercih olarak görüyorum. İki menteşe bölümü ile ekrana geçilmiş ve arada boşluk kalıyor.

Güzel bir detay ama Asus yazısının yer aldığı alt çerçevenin biraz daha ince olması beklenebilirdi. Ekran yanındaki çerçeveler ince ama dediğimiz gibi alt kısım bir tık kalın.

ASUS TUF F15 FX506HM

Arka ve Alt Kısım

Arka kısımda zaten ızgara yapısı var. Açıkçası burada sert bir görüntü verilmiş ve bana göre bilgisayara hacim kazandırılmış. Kişiden kişiye elbette ki değişiklik gösterebilir ama bana soracak olursanız güzel bir detay.

Alt kısma baktığımızda ise öyle düz bir yapı görmüyoruz. Petek şeklinde bir yapı kullanılmış. Peteklerden oluşan yapının kavramayı kolaylaştırması bir yana, havalandırma için özel olarak tasarlandığını da ekleyelim. Zaten soğutma kısmında söyleyeceğiz iyi bir soğutma sistemi var ama buna ek olarak petek yapısıyla da destekleme yapılmış ve havanın akışı iyileştirilmiş.

ASUS TUF F15 FX506HM

Dayanıklılık Durumu

ASUS TUF F15 FX506HM incelemesi tasarım bölümümüzü bitirmeden önce, dayanıklılıktan da söz etmek istedim. Zaten yukarda belirttim kasa fırçalanmış metal kasa. Bu bir dayanıklılık kazandırıyor. Fakat ASUS TUF F15 FX506HM modelinde çok daha fazlası var. Cihaz MIL-STD-810H sertifikasına sahip. Yani askeri sınıf dayanıklılık testlerinden geçmiş bir cihaz. Bu ne demek?

  • Titreşime
  • Neme
  • Aşırı Sıcaklıklara
  • Soğuklara ve
  • Düşmeye karşı dayanıklı demek.

ASUS TUF F15 FX506HM

Ama şu var ki siz bilgisayarı yine de çok dikkatli kullanın. Evet burada düşme testlerinden geçmiş olabilir ama tutup cihazı yere atarsanız ya da sert zemine düşürürseniz kötü sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. 🙂 Evet bir dayanıklılık durumu söz konusu ama bu demek değil ki bilgisayara hiç bir durumda hiç bir şey olmayacak.

  • Ağırlık: 2.30 kg
  • Boyutlar: 35.9 cm X 25,6 cm X 2,28 – 2,43 cm

Tasarım açısından söyleyeceklerim sonuna geldim. Evet tasarım açısından model başarılı diyebiliriz. Öyle çok abartı bir kasa yok ve bu benim hoşuma gitti. Ama tabii ki bir yandan da tasarım görüşünün kişiden kişiye değişebileceğini unutmayalım. Bana iyi geldi, size iyi gelmeye bilir. Biraz göreceli bir kısımdan söz ediyoruz. Daha fazla bu bölümü uzatmadan diğer özelliklere geçiyorum.

ASUS TUF F15 FX506HM Teknik Özellikler

Teknik özelliklerde bakacağımız çok fazla şey var. Çünkü oyuncuları asıl ilgilendiren kısım burası. İşlemci, RAM, ekran kartı, ekran özellikleri, hafıza ve çok daha fazlası. Bu kısımları da tek tek ele alacağım. En önemli olan kısımdan yani işlemcilerden başlayalım.

ASUS TUF F15 FX506HM

İşlemci: Intel Core i7-11800H Serisi

Intel’in çiçeği burnunda işlemcisi, yeni neslin oyun bilgisayarlarını süsleyecek işlemci olacak. Henüz 2021 yılının 2.çeyreği içerisinde çıkış yapan işlemci, ASUS TUF F15 FX506HM modeline de güç veriyor.

Tiger Lake serisinin yeni bir üyesi olan işlemcinin, üretim teknolojisi ise 10 nm SuperFin olarak açıklandı. Üretim teknolojisi sayesinde verimliliği de artan seride, aynı anda güç verebilme özelliğine sahip olan 8 çekirdek bulunuyor. 16 iş parçacığı ve 8 çekirdekli olan i7-11800H, 45W maks TDP değeriyle de dikkat çeken verimli işlemcilerden biri.

ASUS TUF F15 FX506HM

Eğer saat hızlarından söz edecek olursak işlemci, 2.3 GHz temel frekans değeri sunuyor. Turbo teknolojisi çalıştığı zaman ise 4.6 GHz seviyesine kadar çıkıldığını görüyoruz. Intel bunun için, Intel Turbo Boost Max 3.0 teknolojisinden yararlanıyor.

128 GB değerine kadar RAM desteği bulunan işlemcinin, diğer bir avantajı ise hem Thunderbolt 4 desteklemesi hem de PCIe Gen 4 desteğinin olması. 24 MB Intel Smart Cache önbelleği de bulunan işlemci için birkaç ufak detaydan daha söz edeceğim. Ama bunları da kısa kısa maddeler halinde ekleyeceğiz.

Intel Wi-Fi 6 Desteği: %75’e kadar daha düşük gecikme süreleriyle beraber çok daha kararlı bir internet bağlantısı imkanı sunulmakta.

ASUS TUF F15 FX506HM

Intel Optane Teknolojisi: Oyunların ilk açılış sırasında ya da bölüm geçişleri sırasında çok daha hızlı yükleme süreleri sunmasını sağlayan bir akıllı bellek teknolojisi.

ASUS TUF F15 FX506HM

Intel Dynamic Tuning Teknolojisi: CPU gücünü en iyi verim için ayarlamayı sağlamakta. Ayrıca sistem sıcaklıklarının aşırı yüklenmesinin de önüne geçmekte.

Daha Fazla Detay için: 11.Nesil Intel Core H Serisi Mobil İşlemciler Neler Getiriyor?

İşlemci Teknik Detay Özet

  • Çekirdek sayısı: 8 çekirdek, 16 iş parçacığı
  • Önbellek: 24 MB Intel Smart Cache
  • TDP: 45W
  • Temel frekans: 2.3 GHz
  • Boost Frekans: 4.6 GHz
  • Üretim Teknolojisi: 10 nm SupeFin

Evet, ASUS TUF F15 FX506HM için işlemciyi paylaştığımıza göre ekran kartına geçebiliriz. Orada da bizi iddialı bir ekran kartı beklemekte.

Ekran Kartı: Nvidia GeForce RTX 3060 6 GB

Ekran kartı tercihi de son nesilden yana yapılmış. Nvidia’nın yakın zamanda tanıttığı RTX 3060 modeli kullanılmakta. 2.nesil RTX platformu olarak geçen Ampera mimarisine sahip olan grafik kartı, 6 GB bellekle beraber geliyor.

GDDR6 bellek tercihinin yapıldığı ekran kartında ASUS yapılandırmasını da görüyoruz. Hem CUDA çekirdekleri, hem 2.nesil RTX çekirdekleri hem de 3.nesil Tensör çekirdeklerini barındıran ekran kartı, 90W değerini standart sunuyor.

Fakat Dinamik Boost teknolojisiyle beraber 95W değerine kadar çıkılabiliyor. Kart performans açısından ise 1630 MHz değerlerine kadar çıkabilmekte. Markanın ürün sayfasında bu değerler için bazı FPS sonuçları var ama biz ASUS TUF F15 FX506HM oyun testleri ile sonuçlara bakacağız. Çünkü işlemci ve RAM değişiklikleri söz konusu.

ASUS TUF F15 FX506HM

Ekran Kartı Artıları

  • RTX özelliği var
  • DLSS özelliği var
  • Dynamic Boost 2.0 var
  • Nvidia Reflex var
  • Nvidia Broadcast var

RAM Birimi: Bize gelen modelde 2 X 8 GB 2933 MHz, yani toplamda 16 GB RAM bulunuyor. Burada bir araya girmek lazım. RAM için farklı seçenekleriniz de var. Maksimum 32 GB değerine kadar RAM kullanılabiliyor ve 3200 MHz değerine kadar da seçim yapılabiliyor. Zira şu son seri işlemciler ve son dönem RAM’lerine göre zaten 2933 MHz biraz geri planda kalıyor.

Depolama Birimi: Depolama kısmında M.2 NVMe SSD kullanılmış. Yine bize gelen modelde 512 GB depolama alanı var. Burada 1 TB SSD ya da 512 GB ama PCIe 4.0 SSD seçeneği de mevcut. Dediğimiz gibi farklı modellerde farklı seçenekler var.

ASUS TUF F15 FX506HM

TUF F15 FX506HM Ekran Özellikleri

Geldik artık ne göreceğimiz kısmına. 🙂 İyi bir oyuncu bilgisayarı istiyorsanız, ekranı mutlaka kaliteli tutacaksınız. ASUS TUF F15 FX506HM ekranı nasıl derseniz, belli bir seviyeyi yakalıyor. Burada en güzel kısım farklı seçeneklerin olması. Ekranda boyut değişmiyor. Her modelde 15.6 inç ekran var. Fakat yenileme hızları ve renk destekleri konusunda değişiklikler söz konusu.

En iyi seçenekte, 15.6 inç bir ekran ve 240 Hz yenileme hızı görüyoruz. Bu ekranda panel olarak IPS panel varken, Full HD ekran %100 sRGB destekli. Bunun yanında %75.35 Adobe desteği de var. Bize gelen ekran ise biraz daha farklı.

Bize gelen ekranda da yine boyut 15.6 inç olarak seçilmiş. Full HD bir ekran ve 144 Hz yenileme hızı var. Yine IPS panel ama bu sefer %62.5 sRGB ve %47.34 Adobe desteği var.

Bize Gelen Ekran Özellikleri Özet

  • Boyut: 15.6 inç IPS
  • Çözünürlük: 1920 X 1080
  • Yenileme Hızı: 144 Hz

Bana sorarsanız ana bileşenleri paylaştık. Yavaş yavaş diğer detaylara geçme zamanı geldi. Tabii ki temel bileşenler bunlar ama ASUS TUF F15 FX506HM modelinde çok daha fazlası var. Peki ne var?

ASUS TUF F15 FX506HM

TUF F15 FX506HM Ses Sistemi

Harici bir ses sistemine olan ihtiyacınızı azaltmak adına, özel bir ses sistemine yer verilmiş. 2 X 2W hoparlör bulunan seride, DTS:X Ultra’nın öne çıktığını görüyoruz. Seslerin daha net anlaşılması ve aradaki pürüzlerin kaldırılması için güzel bir teknoloji. Bunun dışında sanal bir 7.1 surround ses var. Ne işe yarıyor derseniz, oyunlarda düşmanların yerini algılama, işte hareketleri takip etme gibi artılar sağlıyor.

Çevreyi daha iyi algılamanız için yardımcı oluyor. Ama bana sorarsanız bunun için bir kulaklık kullanmak daha iyi olacaktır. İyi bir oyuncu kulaklığı daha iyi bir performans verir.  Ses kısmında söyleyebileceğim iki ayrı bölüm kaldı.

Birincisi gürültü engelleme teknolojisi. Yapay zekadan da güç aldığı söylenen gürültü engelleme teknolojisi, biriyle oyun içinde ya da dışında konuşurken karşı tarafa çok daha net ses verilmesini sağlıyor.

Arka kısımda oluşan o gürültüler, (camdan gelen trafik sesi gibi) engellenmiş oluyor. Başarılı mı derseniz başarılı. İkinci ve son detayım ise ses modları, gelen yazılım üzerinden farklı ses modlarını seçebiliyorsunuz. 8 tane ayarlı ses modu var. Bu ses modları içerisinde seçim yaparak oynadığınız oyunun türüne kadar belirlemeniz mümkün.

ASUS TUF F15 FX506HM 30 e1625836245611

Klavye Kısmı Nasıl?

Tasarım bölümünde ASUS TUF F15 FX506HM içerisinde yer alan klavyeden söz etmiştim. Fakat bu kısmı detaylandırmak lazım. Çünkü Asus’un eklediği güzel artılar söz konusu. WASD için zaten şeffaf bir tuş yapısının sunulduğunu söylemiştik.

ASUS TUF F15 FX506HM

Bu bölümle beraber tüm klavyede tek tip RGB aydınlatma kullanılmış ve RGB aydınlatmada Asus AURA RGB destekli.

Üstelik hazır olan bazı efektleri de seçebiliyorsunuz. Nefes, Statik gibi efektler kullanılabiliyor. Overstroke adı verilen bir teknolojiyle donatılmış klavye, oyuncuların her hareketine de anında cevap verebiliyor. Teknolojisi gayet yeterli olan klavye için son detay ise şu ki tuşlar 20 milyon üzerinde basışa kadar dayanıklı.

ASUS TUF F15 FX506HM

Pil Durumu Nasıl?

Bir oyun bilgisayarı alıyorsanız, pil konusunu ikinci plana atmalısınız diye düşünüyorum. Bu benim düşüncem. Kullanılan batarya çok iyi de olsa, kapasitesi çok yüksekte olsa cihazı şarjdan çıkarıp oynadığınız zaman, çok hızlı pil tüketirsiniz.

Zamanla bu durum pilin yıpranmasına da neden olur. Ama bir yandan da şu var ki bir oyuncu laptop modeli, sadece oyun için alınmıyor. Günlük işlerinizi de yapabilirsiniz. İşte pil burada devreye giriyor.

ASUS TUF F15 FX506HM için bunu düşünmüşler diyebilirim. Cihazın üzerinde 90Wh bir pil var. 14.7 saate kadar video oynatma ve 9.4 saate kadar webde gezinme sunacağı söyleniyor.

Ayrıca 30 dakika içerisinde %58 şarj olmasını sağlayacak bir hızlı şarj desteği de var. Tabii ki bu değerler ne kadar doğru bilemiyorum. Marka böyle demiş ama bizim bu kadar süre boyunca test etme şansımız olmadı.

Kolay Yükseltme

Pratiklik konusunda da başarılı bir cihaz. Diyelim ki zaman içerisinde SSD ya da RAM miktarınız yetmedi. Arttırmak istiyorsunuz. O zaman arka kapakta yer alan kısımları kolayca açmanız ve yeni bileşenleri takmanız mümkün.

ASUS TUF F15 FX506HM 38 e1625839023264

Özel Yazılım Artısı

ASUS TUF F15 FX506HM, bir birleşik sistem. Yani diğer değişle hazır sistem laptop modeli. Bu tip laptop modellerinde de en büyük avantaj, tek bir yazılım ile her ayarı sonuna kadar düzenleyebiliyor olmanız. Asus, bunun için Armory Crate yazılımını sunuyor.

Tam kontrol elde etmenizi sağlayan yazılım; ses özelleştirmeleri, oyun profil özelleştirmeleri, sistem durum bilgileri, sistem ayarları, Fan ayarları ve çok daha fazlasını yapmanıza olanak sağlıyor. Bence önemli ve olması gereken bir özellik.

ASUS TUF F15 FX506HM

Bağlantı Desteği ve Artılar

Kullanışlı, pratik falan dedik ama bir kısmı atladık. Aslında tasarım bölümünde pencere açmamız ve bu kısmı anlatmamız gerekiyordu. Neyse şimdi söz edelim. ASUS TUF F15 FX506HM bağlantı portları açısından da oldukça zengin bir seri.

  • Bir tarafta; Power girişi, RJ45 giriş, HDMI 2.0b girişi, 2 adet X USB 3.2 Gen 1 Type A, Thurderbolt 4, 3.5 mm Audio giriş.
  • Diğer tarafta; Bir adet USB 3.2 Gen 1 Type A ve Kensington Lock bağlantıları bulunmakta.

ASUS TUF F15 FX506HM

ASUS TUF F15 FX506HM

Tüm bağlantılar içerisinde kesinlikle gözde olan kısım ThunderBolt 4 bağlantısı. DisplayPort 1.4 destekli olan giriş sayesinde, 2 adede kadar 4K monitör kullanabilirsiniz. 60 Hz 2 adet 4K monitör yerine 8K UHD TV kullanmakta mümkün. Önemli bir artı değil mi? 🙂

ASUS TUF F15 FX506HM Soğutma Performansı Nasıl?

Soğutma konusunu sona bıraktım. Çünkü oyuncu laptoplarının en büyük sorunu burası. Performans çok iyi olsa bile soğutma performansı yeterli değilse, oyun keyfiniz en basit tabirle yarıda kalıyor. İşlemci çok iyi, ekran kartı çok iyi ama ısındıkları zaman sürekli yüksek performans gösteremiyorlar.

Asus ısınma sorunu yaşanmaması adına, böyle güçlü bir bilgisayarda yeni bir soğutma sistemi kullanmış. ASUS, yaptığı çalışmayı çok güzel anlatmış. Ben de böyle bir bilgisayar için kilit nokta olan soğutma sistemini, aynı detaylarla anlatmak istiyorum. Bunun için parçalara böleceğim. Baştan sona ilerleyelim, sonra yorumumuzu yapalım.

ASUS TUF F15 FX506HM

Isı Dağılımı için Özel Boru Tasarımı

Görselde de görebileceğiniz gibi, kullanılan soğutma sisteminde ilk başrolü alan ısı boruları. En iyi ve hızlı ısı dağılımı için 4 ısı borusu ve 3 ısı bloğundan oluşan bir kombinasyon yapılmış. Isı boruları CPU ve GPU sıcaklığını emiyor ve çok hızlı bir dağılım sağlıyor. Böylece asıl ısınan parçalar sürekli serin kalıyor. Ama yeterli mi? Sadece bunla olmaz.

83 Bıçaklı Özel Fan Yapısı

Toplamda 2 adet olmak üzere ASUS TUF F15 FX506HM modelinde 83 bıçaklı özel fanlar bulunuyor. Özel olarak şekillendirilen giriş kısımları daha fazla hava çekilmesi için ilk adımı atıyor. Hava iç kısma girdiği zaman, 0,25 mm’lik 83 bıçaklı fanlarla, soğutuculara doğru püskürtülüyor.

Standart fan bıçaklarına göre %55 daha ince olan yapı, hem daha yüksek devirlerde dönüş hem daha iyi hava akışı sağlıyor. Hava akışı bu sistemle %10 kadar artıyor. Ayrıca fanların bir artısı daha var.

Ekran kartlarının fanlarında biz buna 3D aktif sistem diyorduk hatırlayın. Nedir o? sıcaklık belli bir değerin altına indiği zaman fanlar durur.

Çünkü ekstra soğutmaya ihtiyaç yoktur. Yeniden ekstra soğutmaya ihtiyaç mı oldu, o zaman fanlar yeniden çalışmaya başlar.

Bu sistem sayesinde yük olmadığı sürece son derece sessiz bir çalışma sunulmuş olur. İşte ASUS TUF F15 FX506HM fanları da otomatik kontrole sahip olan fanlar. Burada 3 farklı mod üzerinden seçim yapılabildiğini de ekleyelim.

ASUS TUF F15 FX506HM

Kendi Kendini Temizleme Durumu

Cooling 2.0 ya da soğutma 2.0 teknolojisinde en çok dikkatimi çeken kısım da burası oldu. Şu kendi kendini temizleme olayı çok başarılı. Öyle tabii ki içerde bir şey var fanı fırçalıyor falan gibi bir şeyden söz etmiyoruz. 🙂

Burada özel yapı tüneller dikkat çekiyor. Fan kenarlarında yer alan tüneller, gelen tozu kiri ve mini partikülleri yakalıyor. Yüksek hava akışı için daha kısa tutulan tüneller, fan dönüşüyle beraber bu kirlerin kasanın dışına çıkmasını sağlıyor.

Ayrıca yeni tünel yapısının fanın performansını da %15 oranında arttırdığını belirtelim. Zaman içerisinde toz ve kir birikmesine bağlı olarak yaşanan performans kaybı da burada ortadan kaldırılmış oluyor.

ASUS TUF F15 FX506HM

Açıkçası yeni ASUS TUF F15 FX506HM modelinde yer alan soğutma sistemini ben beğendim. İşlevsel ve yeterli gözüküyor. Ama isterseniz ek olarak alt soğutucuları da kullanabilirsiniz. Bu size ve biraz oynadığınız oyuna bağlı. Çok yük altında belki ek soğutma gerekebilir.

ASUS TUF F15 FX506HM 35

Evet değerli okurlar, yeni nesil ASUS TUF F15 FX506HM modeli için parça ve bileşen detaylarında sona geldik. Artık oyun testlerine geçmek istiyorum. Sonrasında zaten genel yorum yapacağım ve artı ile eksilerden söz edeceğim.

Yeni ASUS TUF F15 FX506HM Oyun Testleri

 

Death Stranding ( Full HD, DLSS açık, Ultra ayarlar)

ASUS TUF F15 FX506HM

PUBG ( Ultra Ayarlar, Full HD)

ASUS TUF F15 FX506HM

CS: GO ( Full HD, en yüksek )

ASUS TUF F15 FX506HM

Rust (En Yüksek Ayarlar, Full HD)

ASUS TUF F15 FX506HM

Forza Horizon 4 ( Ultra, Full HD)

forza horizon e1625836648564

Yeni ASUS TUF F15 FX506HM Genel Yorum – Artıları ve Eksileri

 

Bir oyuncu laptop modeli için son dönem standartlarını yakalayan bir cihaz. Bir kere 11.nesil Intel işlemcilerine ve yeni nesil Nvidia RTX 30 serisi ekran kartlarına geçiş yapılmış.

Zaten güncel oyuncu laptoplarında da muhtemelen benzer donanımları göreceğiz. Böyle baktığımız zaman gayet yeterli bir PC. Oyun keyfi güzel. Geri kalanları artıları ve eksileri kısmına ekleyelim.

Artıları

  • Fırçalanmış metal kasa, parmak izi bırakmıyor.
  • Tasarım bana göre sade, şık ve başarılı. (Sizin düşünceniz tabii ki farklı olabilir)
  • Yeni nesil işlemci ve ekran kartı kullanılmış
  • Soğutma sistemi yeni nesle geçmiş
  • Klavyesi gerçekten şık ve ışıklandırma özelleştirilebilir
  • Askeri standartlarda dayanıklı
  • Pil ömrü paylaşılan resmi değerlere göre günlük kullanım için gayet iyi ( Biz o kadar uzun denemedik)
  • Ekran yenileme hızı ve renk desteği gayet yeterli

Eksileri

  • Bize gelen modelin RAM kısmında 2933 MHz gibi bir değer var. Tabii ki siz 3200 MHz seçebilirsiniz. Seride bu modellerde mevcut. Ama böyle bir seviyede bence hiçbir seride 2933 MHz RAM olmamalıydı.
  • Depolama alanı için biraz daha fazla seçenek sunulabilirdi. 512 GB standart ve 1 TB modeli de var. Ama farklı seçimler de olabilirdi. En azından sonradan depolama birimi ekleme artısıyla bu açık biraz kapatılmış.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler