Cuma, Nisan 26, 2024

Yeni ASUS Zenfone AR tam üç kameraya sahip

Paylaş

silkroad gaminggentr

Asus yeni akıllı telefonu olan Zenfone AR modelini CES 2017 etkinliğinde duyurmuştu. Etkinlikten hemen önce teknik özellikler tarafında tahminler yapılırken, kimse bu kadar iddialı bir cihaz beklemiyordu. Kesinleşen detaylardan sonra yeni Asus Zenfone AR modelinin üç kameralı olduğu ortaya çıktı.

Kamera teknolojileri de artık akıllı telefonlar için vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Kameralar ne kadar sağlam olursa, kullanıcılar da cihazları o yönde tercih edebiliyor. Firmalar da sektördeki bu açığın farkında olduğu için artık kameraları neredeyse profesyonel makineler ile yarıştırır hale geldiler. Asus Zenfone AR modelinde de tahmin ettiğimiz gibi müthiş bir kamera bizleri bekliyor.

asus zenfone ar kamera
Hem Google, hem Tango, hem de Daydream destekleyen ilk akıllı telefon olan Zenfone AR şimdiye kadar mobil kameralar arasında en yüksek çözünürlüğü sunacağı belirtiliyor. Daha önceden belirttiğimiz gibi Sony’nin IMX318 sensöründen faydalanan cihazda tam üç tane arka kamera bulunuyor. 23 megapiksellik ilk kamera çekimleri yaptığı gibi, ikinci kamera ise hareket takibi yaparak mükemmel pozlar yakalamaya çalışıyor. Üçüncü kameramız ise derinlik algılayarak daha net fotoğrafların ortaya çıkmasına yardımcı oluyor.

Normalde akıllı telefonlarda üç tane arka kameranın olmasına hiç alışkın değiliz. Bu kameraların üçüne birden yer verilmiş olması Google Tango için de önemli bir detay. Aslında kamerayı tek cazip kılan çözünürlüğü veya üç tane olması değil. Asus‘un daha önceden Zenfone 3 modelinde kullandığı Süper Çözünürlüğü Modu yine ZenFone AR modelinde de bulunuyor. Bu sayede 23 megapiksellik dört fotoğrafı birleştirerek 92 megapiksellik bir görüntü elde edebiliyor ve bu müthiş bir deneyim.

asus zenfone ar kamera 002
Şunu da belirtmemde fayda var; Asus bu teknolojiden faydalansa da, fotoğrafın işlenmesi ve boyutunun renderlanması biraz uzuyor. O yüzden depolama alanı burada devreye girecek. Cihazda ne kadar boş alan bırakırsanız, o kadar çok sizin için avantajlı olacaktır. Bu arada Asus yeni cihazı için çektiği fotoğraflarında HD fotoğraflara göre dört kat daha net olduğunu belirtiyor. Aynı şekilde fotoğrafta zoom yaptığınızda daha az bozulma görüldüğü belirtiliyor.

Asus‘un yeni amiral gemisi olan Zenfone AR modelini gerçekten çok başarılı bulduğumu itiraf etmemde fayda var. Cihazı henüz test etmedik ancak 4K video deneyimi, mükemmel kamerası ve teknik özellikleri bize çoğu şeyi anlatıyor. Eğer cihazın diğer teknik özelliklerine yakından göz atmak isterseniz şuradaki bağlantımızı kullanabilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler