Cuma, Nisan 19, 2024

Yeni Canavar Snapdragon 875 İşlemcisi Nasıl Olacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Snapdragon 875, mobil dünyaya damgasını vurmaya geliyor. 2020 yılının amiral mobil işlemcisi olması beklenen model hakkında ortaya çıkan bilgiler çok iddialı.

Samsung, Apple, Huawei gibi rakiplerine karşı Qualcomm bu kez çok net adımlar atacak. Başta üretim teknolojisinde değişiklikler olacak. Şu an telefonlarda yer alan 7 nm üretim teknolojisinden çıkan işlemcilere karşı Snapdragon 875, 5 nm üretim sürecinden çıkacak.

5 nm üretim süreci her açıdan daha iyi bir işlemci demek. Daha fazla güç, daha az enerji harcamak demek. Ama tek yenilik 5 nm üretim teknolojisi olmayacak.

Snapdragon 875 grafik birimi ile çok konuşulacak

İşlemcinin içerisinde yer alacak grafik birimi, 1250 GFLOPS gücünde Adreno 660 serisi olacak. Adreno 640 birimi zaten ne kadar güçlü olduğunu kanıtlamış olan bir GPU. Adreno 660’ın nasıl bir performans göstereceğini düşünemiyorum bile.

Grafik birimi gibi çekirdeklerde yenilenecek. 5 nm teknolojisinin bir ürünü olarak Kyro 865 performans çekirdekleriyle tanışacağız. Yeni çekirdeklerle beraber dahili 5G modem de gelecek. İşlemcide Qualcomm X60 5G modemi entegre bir şekilde gelecek. Mevcut modellerde böyle bir artı yoktu.

Snapdragon 875

Bu özelliklerle mobil dünyayı başka bir seviyeye çıkarması muhtemel olan Snapdragon 875 için bir süre daha bekleyeceğiz. Özelliklerin netleşeceği tanıtım Aralık ayı gibi yapılacak. Tarih konusunda kesin konuşamıyoruz ama geçen sene yapılan tanıtımdan az çok çıkarım yapabiliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler