Cumartesi, Mayıs 4, 2024

Yeni GTX 1070 Ti Ekran Kartının Özellikleri Netleşmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kimse aslında GTX 1070 Ti gibi bir kartın çıkacağını veya hazırlandığını beklemiyordu. Hazır ekran kartları hep ileriye doğru dönmüşken, AMD bir çıktı paaat diye ara kartları duyurdu. Sonrasında ise NVIDIA rekabeti kızıştırmak için yeni ara kartı olan GTX 1070 Ti modelini geliştirdiği sızdırıldı. Peki yeni kart hangi teknik özellikler ile birlikte geliyor ?

NVIDIA GTX 1070 Ti Özellikleri

Türkiye’de ilk defa hali hazırda tüm ekran kartlarının teknik özelliklerini bulacağınız yeni sistemimizi devreye aldık biliyorsunuz. GTX 1070 Ti ekran kartının de teknik detaylarını orada paylaşarak sizlere üç beş bir şeyler çıtlatmıştık. Bundan bir ay öncesinde ise MyDrivers adlı kardeşlerimiz nereden elde ettikleri bilinmeyen 1070 Ti kartını birden piyasaya sardılar.

GTX 1080 modelinden %12.5 daha düşük bir fiyat ile piyasaya sürüleceği söylenen bu kart aynı zamanda GTX 1070’den daha iyi ve GTX 1080’den daha düşük. Yani yukarıda da belirtmiş olduğum gibi ‘ara kart’ olarak geçiyor.

Nvidia GeForce GTX 1070 Ti Ozellikleri

CUDA Çekirdekleri Farklı

Sızdırılan özelliklere göre daha az bellek bant genişliğinin yanı sıra, bizleri benzer seviyelerde bir GPU karşılayacak. GTX 1070 ile karşılaştırdığımızda GTX 1070 Ti‘ın 512 adet daha fazla CUDA çekirdeğine sahip olduğu görülüyor. Öte yandan aynı seviyede bellek bant genişliği ve aynı zamanda GPU saat hızları olacak.

Bir diğer farklılık ise TDP tarafında hocalar. NVIDIA yeni kartındaki gücü GTX 1080 ile aynı tuttuğu söyleniyor. Yani şuanda yeni GTX 1070 Ti PSU’dan 250W TDP çekecek. Tabii ki bu bilgiler şuan için sınırlı ve kesin değil.

Bir diğer netleşen bilgiyi ise sizlerle paylaşalım; kartın temel almış olduğu GPU 104 konfigürasyonu son aşamada GPU104-200’e dayanacak. Zaten NVIDIA daha önceden bu konfigürasyonu çokça kullanmıştı. Açık konuşmak gerekirse karttan çok büyük verim beklemek doğru olmaz. Sadece AMD ile rekabet etmek adına çıkacak ara kart. Ancak ‘yenilik’ adına her zaman güncel olmak faydalıdır biliyorsunuz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler