Perşembe, Nisan 25, 2024

MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X TRIO Ekran Kartını Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI firması tarafından geliştirilen en yeni ekran kartı GTX 1080 Ti Gaming X Trio modeli üç adet Torx 2.0 fanı ile birlikte geliyor. Kartın tasarımına baktığımızda Lightning serisinde olduğu gibi aydınlatma görülmüyor olsa da, kart kullanıcısına ağır bir güven hissettiriyor. Peki yeni MSI GTX 1080 Ti Gaming X Trio neler sunuyor gelin hep birlikte yakından bakalım.

Performans Nasıl ?

Bilinçli kullanıcıların tasarımdan ziyade performans ile ilgilendiğini zaten söylememize gerek yok. Bilinçli olmayan kullanıcılar ise sağda solda duyduğu çakma bilgiler ve ‘abi RGB var bunda‘ gibi vardıkları kanılar ile yanlış seçimler yapabiliyorlar. Bu kartımızda ise performans yine üst düzeyde kullanıcılarını tatmin edecek. Zira içerisinde fabrika çıkışlı olarak 1569 MHz taban hız, 1683 MHz boost hızı ve 11124 MHz bellek hızı bulunuyor.

Nasıl oldukça etkili değil mi ? Biraz da kartın güç tarafına göz atalım. Bu kart Türkiye’ye geldikten sonra tahmini olarak 3800 TL ve civarlarında satışta olabilir. Güç kaynağımızdan çekeceği TDP değeri ise > 250 W olarak belirtiliyor. Önerilen güç kaynağı ise minimum 500 W olacaktır.

MSI GTX 1080 Ti GAMING X TRIO Ekran Karti 002

Buraya Dikkat

Öte yandan kartımızın üzerinde 8 pinli iki güç girişi bulunuyor. Güç kaynağı beslemesinden 8+8 şeklinde takılarak kullanılabilecek. Bu tür ekran kartlarını kullanırken mutlaka PSU modelinizde Bronze, Gold veya Platin sertifikalarının olduğuna dikkat etmelisiniz. İş ki bu sistemleri kullanırken ‘bazı bilgisiz arkadaşlar‘ bu tür sertifikaların önemli olmadığını söylüyor.

PC’yi kapatıp açmak veya fişini çekmek ile sertifikanın değerini anlayamazsınız. Şebekeden gelen yüksek voltajı güç kaynağınız hesaplayamaz veya dengeleyip parçalara iletemezse, en ufak dalgalanmada kondansatörlerinizden tatlı kokular duymaya başlayabilirsiniz.

Üç fanlı konfigürasyonu ile karşımıza çıkan yeni MSI GTX 1080 Ti Gaming X Trio ekran kartı 12 Ekim tarihinden itibaren satışa çıkacak. Ancak Türkiye’ye gelmesi Ekim sonunu bulabilir. Eğer kartın tüm teknik detaylarına yakından göz atmak isterseniz buraya tıklayarak içeriğe erişebilirsiniz.

MSI GTX 1080 Ti GAMING X TRIO Ekran Karti 004

MSI GTX 1080 Ti GAMING X TRIO Ekran Karti 005

MSI GTX 1080 Ti GAMING X TRIO Ekran Karti 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler