Salı, Ekim 22, 2024

Estirecek: Yeni Honda CB750 Hornet Türkiye’de

Honda’nın belki de en çok ses getiren motosiklet serisinden biri olan Hornet için yenilenme zamanı geldi. Kısa süre önce duyurusu yapılan makyajlanmış olan yeni modelin, Türkiye satışlarının başlayacağı tarih ve fiyat açıklandı. Honda CB750 Hornet Türkiye fiyatı rekabetçi bir seviyede mi yorumu size bırakıyorum ve motosikletin özelliklerine geçiyorum.

Honda CB750 Hornet Özellikleri Neler?

Yeni Hornet modelinde farklı koşullara karşı uyum sağlayan farklı sürüş modları karşımıza çıkıyor. 4 farklı sürüş modunun sunulduğu modelde; kullanıcı özel modu, spor modu, yağmurda sürüş modu ve standart sürüş modları bulunuyor.

Yeni Honda CB750 Hornet

Tork kontrolü ve ön tekerlek kalkış kontrolü gibi artı özellikler de sunan yeni Hornet, acil durum fren sistemini de beraberinde getiriyor. Ayrıca sürücülere akıllı telefon sesli kontrol sisteminin avantajları da sunulmakta. Burada sürücü bilgi ekranında 5 inçlik bir renkli TFT ekran gördüğümüzü de eklemek isterim. Ekranda sürücülerin görünüm özelleştirmeleri yapmalarına da izin verilmiş.

Yeni Honda CB750 Hornet

Motosikletin tüm teknoloji bir yana, kasa tasarımında da güzel yenilikler olduğunu eklemek lazım. Honda bu modelde hafifletilmiş olan çelik kullanmış. Sadece 16,6 kg ağırlığında bir iskelete sahip olan yeni Hornet, yeni rüzgarlık tasarımlarıyla ve arka kısımda yenilenmiş selesiyle beraber karşımıza çıkıyor.

BENZER:  Microsoft İşletim Sistemi Çöktü, Sorunlar Büyük

Yeni Honda CB750 Hornet

Seride sele yükseklik değerinin de eski nesle göre biraz daha değiştirildiğini belirtelim. Yeni Honda CB750 Hornet için 795 mm sele yüksekliği belirlenmiş.

Yeni Honda CB750 Hornet, Motor Konusunda Neler Sunuyor?

Yeni nesille beraber motor konusunda da bir seviye atlanmış. İki silindirli 755 cc motora sahip olan yeni Hornet, 92 beygirlik maksimum güç değeriyle beraber geliyor. Motorun tork değeri ise 75 Nm tork olarak belirlenmiş.

Ağırlık ve ölçüleri düşündüğümüz zaman, motorun performansının da yeterli olduğunu söyleyebiliriz. Gelelim motosiklet için yakıt tüketim değerleri konusuna. Eski modelden farklı olarak yeni Hornet, 4.35 litrelik yakıt tüketim değeriyle beraber geliyor. Yakıt deposu ise öyle çok geniş değil. 15,2 litrelik yakıt deposu var ve tam dolu bir depoyla beraber 340 km üzerinde bir menzil değeri elde ediliyor.

Yeni Honda CB750 Hornet

Yeni Honda CB750 Hornet Fiyat Konusunda Nasıl?

18 Mart tarihinde satışa sunulacak olan yeni Hornet modelinin fiyatının ise 243 bin TL olarak açıklandığını belirtelim. Stoklar konusunda herhangi bir ek açıklama yapılmadığını da ekleyelim. Sadece motosiklet modelinin renklerinin açıklandığını söyleyebiliriz. Sarı, Siyah ve İnci beyaz seçenekleri var.

YouTube video

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler