Cumartesi, Nisan 27, 2024

Yeni Nesil Exynos İşlemci Hakkında Detaylar Sızdırıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçen sene Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, ilerleyen senelerde piyasaya çıkacak olan Exynos işlemcileri için standart ARM tasarımlarını benimsemek için özel CPU (işlemci) çekirdeklerinden vazgeçti. Uzmanlar, bu hareketin nihayet Exynos işlemcilerini Snapdragon işlemcileri kadar güçlü yapacağına inanıyor.

Ve sonuçları görmeye başlıyoruz: Yakın zamanda Samsung’un piyasaya çıkacak olan ve AMD GPU’ya (ekran kartına) sahip Exynos SoC’lerinden birinin karşılaştırma testinde Apple’ın A14 Bionic işlemci geçtiğini duyduk.

Samsung Exynos 1080
Yeni Nesil Exynos İşlemci Hakkında Detaylar Sızdırıldı 2

Samsung’un yakın zamanda çıkacak olan Exynos işlemcisi hakkında çok fazla bilgiye sahip değildik ta ki şimdi bize bir kaç istihbarat sağlayan Ice Universe‘in paylaşımlarını görene kadar, artık yeni işlemciler hakkında biraz bilgi sahibiyiz. Tipster’a göre, Samsung 2021 yılında Exynos 8xx, Exynos 12xx ve Exynos 22xx serisi SoC’leri piyasaya süremeye hazırlanıyor.

Pocketnow tarafından elde ettiğimiz bilgiye inanacak olursak, Exynos 8xx, Exynos 12xx orta sınıf Galaxy-A ve Galaxy-M akıllı telefonlara güç verecekken, Exynos 22xx serisi ise amiral gemisi telefonlar ve ARM dizüstü bilgisayarlar için olacak.

Bir başka Tipster TheGalox_‘a göre, amiral gemisi Exynos işlemcisinin biri mobil, diğeri ARM dizüstü bilgisayarlar için olmak üzere iki sürümü olacak. Ve şaşırtıcı bir şekilde, gelen bilgiler ışığında, dizüstü bilgisayar sürümü mobil sürümden %20 daha hızlı performans sağlayacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler