Pazar, Eylül 8, 2024

Yeni Nvidia GeForce RTX 3060 Ti & 3060 Modelleri Duyuruldu

Paylaş

RTX 40 resmen geçiş yaptık. Artık piyasada boy gösterecek olan seri RTX 40. Fakat eski ekran kartlarına da veda etmedik. Şu an RTX 30 serisi de çok popüler ve orta segment, bu seri ile temsil ediliyor. Hatta öyle ki Nvidia, seriyi güncellemeye devam ediyor. En son yeni Nvidia GeForce RTX 3060 Ti & 3060 modelleri duyuruldu.

Mevcut olan RTX 3060 modellerine göre biraz daha farklılaştırılmış donanım özelliklerine sahip olan ekran kartları, şimdiden piyasadaki yerini de almaya başladı. Peki söz konusu ekran kartlarının yeni versiyonlarında neler değişti?

Yeni Nvidia GeForce RTX 3060 Ti & 3060 Modellerinde Neler Değişti?

İki ekran kartı modeli için de çok büyük farklar söz konusu değil. Evet bir revize durumu var ama dediğimiz gibi çok kapsamlı değişiklik yok.

Nvidia GeForce RTX 3060 Ti modelinde bellek türü değiştirildi. Yeni versiyonda GDDR6X bellek kullanıldı. Yine bellek kapasitesi 8 GB ama bu kez bellek hızı 19 GB/sn seviyesinde.

Haliyle bant genişliği de artmış durumda. Bellek yine 256 bit ama bu kez bellek bant genişliği 608 GB/sn seviyesinde. Standart Ti modelinde bellek bant genişliği 448 GB/sn seviyesindeydi. Performans konusunda fark olup olmayacağını, testlerden sonra göreceğiz. Kağıt üzerindeki bilgilere göre bakacak olursak, bant genişliğindeki değişiklik önemli seviyede.

BENZER:  Thermaltake Sürükleyici ve Şık Beyaz Yarış Simülatörü Ekosistemini Tanıttı

Değişiklik yapılan diğer ekran kartı RTX 3060 modeli. RTX 3060 için yapılan revizede ise bellek kapasitesinin değiştirildiğini görüyoruz. Yeni RTX 3060 ekran kartında, bellek kapasitesi 8 GB. 12 GB bellekli modelden farklı olarak bit değerinde de düşüş var. 128 bit ile gelen yeni ekran kartı, 240 GB/sn bant genişliği sunuyor.

Nvidia GeForce RTX 3060 Ti & 3060

12 GB belleğe sahip olan eski RTX 3060 ekran kartında, 192 bit bellek veri yolu ve 360 GB/sn bant genişliği görüyorduk. Burada da değişim dikkat çekici seviyede. Tabii ki kartın performansına ne denli etki edeceğini testlerde görmek lazım.

Bunların dışında, yeni RTX 3060 Ti & 3060 modellerinde ekstra bir fark yok. Üreticilerin çoktan bu versiyonlar için de modelleri duyurmaya başladığını hatırlatalım. Yeni versiyonlara göre fiyatlarda bir değişim olup olmadığını yakın zamanda göreceğiz.

Bellek değişimlerinin performans üzerindeki etkileri ise ancak testler sonrası ortaya çıkacak. Yapılan bu değişimler önemli zira şu an için oyunculara yönelik en ideal serilerden biri RTX 3060 serisi.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler