Cuma, Mayıs 3, 2024

Yeni PlayStation 5 Oyun Konsolu için Teknik Bilgiler Gelmeye Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

İlk kez 2020 yılında karşımıza çıkan PS5, Sony’nin sevilen oyun konsollarından biri oldu. Stok sorunlarının bitmesiyle beraber şu sıralar satış rakamlarının da iyiden iyiye yukarı taşındığı konsol için yeni versiyon iddiaları da gündemde. Henüz nasıl isimlendirileceği net olmayan yeni PlayStation 5 oyun konsolu için yapılan son paylaşım ise teknik özellikler konusunda bazı önemli detayların ortaya çıkmasını sağladı.

Konsol hakkında bilgileri sızdıran ise yine Zuby Tech hesabı oldu. Hesap üzerinden yapılan paylaşımı değerlendirecek olursak konsolun kod numarası bile belirlenmiş durumda.

Yeni PlayStation 5 Konsolu Hakkında Neler Söyleniyor?

Son paylaşıma göre konsolun kod adı CFI-1300 olarak ve seri numaralarında da doğrudan bu ismin kullanıldığını göreceğiz.

Seride kullanılacak olan yeni işlemci ise 5nm üretim sürecinden çıkmış olan bir işlemci olacak. Haliyle konsol şu ana kadar gördüğümüz en verimli PS5 versiyonu olarak karşımıza çıkacak.

Yeni PlayStation 5

Hem biraz daha güçlü hem de daha verimli bir işlemci ile donatılacak olan serinin sıvı metal soğutma sistemine sahip olmayacağı da verilen son bilgi olarak karşımıza çıkıyor.

Bu özel versiyonda herhangi bir tasarım değişikliği olacak mı ya da tam olarak isimlendirme nasıl yapılacak bilemiyoruz. Bunlar için daha fazla bilgiye ihtiyacımız olacak. Henüz tanıtım tarihi de belli değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler