Cuma, Mayıs 3, 2024

Intel 14.Nesil Geliyor! Çıkış Tarihi Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel Raptor Lake Refresh işlemciler için son viraja giriliyor. Yeni nesil işlemciler için gelen sızıntılar bir yana, artık çıkış tarihi için de daha net bilgiler gelmeye başladı. Son olarak bir tanıtım sırasında verilen bilgilerle beraber Intel 14.Nesil işlemcilerin ne zaman çıkış yapacağı ortaya çıkmış oldu.

Intel 14.Nesil Ne Zaman Gelecek?

Yeni işlemci ailesi için çıkış tarihinin ortaya çıkmasını sağlayan Mechenike isimli Çinli donanım şirketi oldu. Şirket Bilibili World adı verilen özel fuarda yeni nesil ürünlerinin duyurusunu yaparken, Intel’in yeni nesil işlemcileri için de beklenen bilgileri vermiş oldu.

Buna göre markanın 14. nesil işlemcileri barındıran yeni mini PC serisinin Ekim ayı itibariyle satışa çıkacağı belirtildi. Daha önce Intel 14.Nesil için sızan bilgilerde de işlemcilerin Ekim ayında tanıtılacağı iddiası öne çıkmıştı. Bu tanıtımla beraber de iddialar bir nevi doğrulanmış oldu.

Yeni nesil işlemciler için daha önce oluşturulmuş ve son sızıntılarla da örtüşen tanıtım aralığı listesini de hemen aşağı ekleyelim.

Intel 14.Nesil

Beklenen Lansman Programı

  • Raptor Lake Refresh K modelleri – 2023 yılının Ekim ayında
  • Raptor Lake Refresh  modelleri – 2023 yılının Kasım ayı ile Aralık ayı sıralarında
  • Meteor Lake-H – 2023 yılının son çeyreğinde duyurusunun yapılması bekleniyor.
  • Sapphire Rapids Refresh modelleri – 2024 yılının başlarında
  • Arrow Lake S: 2025 yılının ilk çeyreğinde

Şimdilik sızıntılar Intel’in yol haritasının bu şekilde olduğunu gösteriyor. Görünen o ki çok yakında yeni seri için daha fazla bilgi gelecek. Zira lansman tarihinin de yaklaştığını görebiliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler