Perşembe, Nisan 25, 2024

Yeni Samsung Dizüstü Bilgisayarlarda S-Pen ve OLED Ekran Desteği Olabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

SamMobile tarafından yayımlanan raporlara göre Samsung, OLED ekranları içeren ve şirketin S Pen kalemiyle uyumlu olacak Galaxy Book Pro ve Galaxy Book Pro 360 olmak üzere geliştirilmekte olan bir çift yeni dizüstü bilgisayara sahip. Galaxy Book Pro 360’ın 5G bağlantısı ile de sunulacağı söyleniyor. Dizüstü bilgisayarlar ilk olarak geçen ay ortaya çıkan bir Bluetooth sertifikası dosyasında ortaya çıktı.

SamMobile’ın raporu, çözünürlük veya yenileme hızlarının ne olabileceği gibi OLED ekranlarının özellikleriyle ilgili ayrıntılara girmiyor. Bununla birlikte, dizüstü bilgisayarların 13.3 inç ve 15.6 inç ekranlarla sunulacağı söyleniliyor, Samsung Display’in önümüzdeki aydan itibaren seri üretim olacağını söylediği 14 inç 90Hz OLED ekranları kullanmaları pek olası görünmüyor.

karsinizda ilk 5g intel evo dizustu samsung galaxy book flex 5g 2
Yeni Samsung Dizüstü Bilgisayarlarda S-Pen ve OLED Ekran Desteği Olabilir 2

Bunlar, Samsung’un S Pen’i destekleyen ilk dizüstü bilgisayarları olmayacak (örneğin, şirketin ilk 5G dizüstü bilgisayarı olan Galaxy Book Flex 5G’de bir tane vardı), ancak şirketin yeni bir S Pen ailesini duyurmasının ardından sonra gelen ilk modeller olacak. Galaxy S21 Ultra ile birlikte tanıtılan ve telefondan ayrı olarak satılan standart bir S Pen ve bu yılın sonunda ona Bluetooth ve hava hareketi desteği ekleyen yükseltilmiş bir sürüm olan S Pen Pro katılacak. Bu yılın başlarında Samsung, S Pen desteğini “ek cihaz kategorilerine” getirmeyi planladığını söylemişti.

Ekranlarının ve S Pen desteğinin ötesinde, yeni Windows dizüstü bilgisayarların Intel Core i5 ve i7 CPU’lar tarafından desteklendiği söyleniyor. Galaxy Pro 360’ın, ekranının bir tablet gibi çevrilmesine ve kullanılmasına izin veren 360 menteşeye sahip, dönüştürülebilir bir 2’si 1 arada dizüstü bilgisayar olduğu düşünülüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler