Cuma, Nisan 19, 2024

NVIDIA, Max-Q Laptop GPU Markasındaki Değişiklikleri Onayladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Önceki nesil NVIDIA laptop GPU’ları için şirket, bir Max-Q ya da Max-P adıyla SKU’lar arasında ayrım yaparak GPU’nun daha düşük bir güç hedefine sahip olduğunu göstermişti. Dizüstü bilgisayarlar için RTX 30 nesil GPU’larla, Max-Q ve Max-P adlandırma şeması kaldırılıyor.

Bu ilk olarak, NVIDIA’dan her Ampere mobil GPU’nun üçüncü nesil Max-Q özelliklerine sahip olduğu için, artık Max-Q ve Max-P arasında ayrım yapılmayacağı bilgisini alan bir haber sitesi tarafından belirtildi.

nvidia max q kavramini kaldiriyor 1

Bir NVIDIA sözcüsü açıklamalarında şunları söylüyor: “Dört yıl önce piyasaya sürüldüğünden beri, Max-Q dizüstü bilgisayarların tasarlanma ve üretilme biçiminde bir paradigma değişikliği oldu. Dizüstü bilgisayarın her bileşeni ve öğesi; GPU, CPU, yazılım, PCB tasarımı, güç dağıtımı, termaller güç ve performans için optimize edildi. GeForce RTX 30 serisi dizüstü bilgisayarlar için verimlilik, performans, pil ömrü ve akustikte önemli geliştirmeler sağlamak için yapay zeka alanındaki uzmanlığımız, liderliğimiz ve yeni sistem optimizasyonlarından faydalanan yeni 3. nesil Max-Q teknolojileri geliştirdik.”

nvidia max q kavramini kaldiriyor 2

Max-Q yalnızca GPU optimizasyonlarının ötesine doğru genişlediğinden marka, bunu yansıtacak şekilde güncelleniyor. Bunu akılda tutarsak, OEM’ler belirli Max-Q özelliklerini isteğe bağlı olarak etkinleştirip, devre dışı bırakabildiğinden bu da GPU’nun performansını ve güç tüketimini etkiliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler