Cuma, Mart 29, 2024

Yerli Otomobil için İsim Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yerli otomobil tanıtıldığı andan bu yana devam eden bir gelişim var. Kolay bir süreçten söz etmiyoruz. Bir otomobil yapıyorsunuz ve ilk defa pazara sunacaksınız. Geliştirdiğiniz aracı ayrı, üretim bölümünü ayrı, ticari olarak hazırlıkları ayrı değerlendirmeniz lazım. TOGG bunu iyi başardı.

Adım adım ilerleniyor ve her adımda yerli otomobil trafiğe çıkmak için biraz daha hazır hale geliyor. Son büyük gelişme üretim fabrikasının temellerinin atılması olmuştu. Bu kez ticari açıdan önemli olan bir büyük adım daha geldi ve yerli otomobil ismi belli oldu.

TOGG ismi ile yola devam edilecek

CEO Gürcan Karakaş tarafından yapılan yeni duyuruda yerli otomobilin ismi için “TOGG” kararının verildiği belirtildi. Bunun için testler yaptıklarını söyleyen CEO, İlk günden beridir otomobilin üretiminde ve geliştirilmesinde görev alan markaların oluşturduğu topluluğun kısaltması olarak kullanılan ifadenin, yerleştiğini tespit ettiklerini söyledi.

TOGG

TOGG

İsmin beğeni endeksinin ise %73 seviyelerine kadar çıktığı açıklandı. Kısacası baştan beri, otomobilin ismi zannedilen ve aslında açılımı “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu” olan TOGG, artık resmi olarak yerli otomobilin ismi olmuş oldu.

Şu an ABD, Japonya, Güney Kore, Kanada, Rusya, Çin, Azerbaycan ve Avrupa Birliği’nde bu isimle marka zaten tescil edilmiş durumda. Yani dünyanın birçok ülkesinde de artık geçerli olacak. 2022 yılının sonunda trafiğe çıkmaya başlayacak olan yeni ismiyle TOGG otomobili, satışlarda ne kadar başarı elde edecek görüp, izleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler