Cuma, Mart 29, 2024

Yerli Otomobil TOGG Tanıtıldı: İşte Arabanın Resimleri ve İlk Siparişi Veren Sürpriz İsim!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tüm Türkiye’nin merakla beklediği ve 27 Aralık 2019 tarihi saat 14.53 itibari ile lansmana başlanılan yerli otomobil nihayet saat 16:20 suları itibari ile tanıtıldı. TOGG markası ile tanıtılan araç tasarımının TESLA modellerine benzemesi ie dikkat çekiyor. Araç tanıtılır tanıtılmaz ilk siparişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından 2022 yılında üretimine başlanılacağı ve geliştirme süreci halen devam eden SUV modelinin ön gösterim versiyonunu tanıttı. Gebze’de yer alan Bilişim Vadisi’nde gerçekleşen Yeniliğe Yolculuk Buluşmasında C-SUV modeli ile birlikte ek olarak C-Sedan konsepti de ziyaretçilere gösterildi.

1577446952 TOGG3
Yerli Otomobil TOGG Tanıtıldı: İşte Arabanın Resimleri ve İlk Siparişi Veren Sürpriz İsim! 20

Fabrika Ne Zaman Kurulacak?

TOGG’nin resmi kuruluşu 28 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen ve kuruluşundan tam 18 ay sonra tasarımı ile mühendislik çalışmalarının geldiği noktayı gösteren ilk ön gösterim aracını ve Sedan konseptini yerli üretim sevdalılarına gösteren TOGG, Türk Otomotiv endüstrisinin kalbi olan Marmara Bölgesi’nde kurulacak fabrikasının temeline 2020 yılında başlayacak.

Şirket, 2030 yılına kadar ise fikri ve sınai mülkiyet haklarını tamamen kendisine ait bir ortak elektronik platform üzerinde beş adet farklı model üretecek.

1577446952 TOGG4
Yerli Otomobil TOGG Tanıtıldı: İşte Arabanın Resimleri ve İlk Siparişi Veren Sürpriz İsim! 21

Araçlar Türkiye’nin kalbini fethetti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Üyeleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOGG Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu hissedarları, İş dünyası temsilcileri ile TOGG çalışanları ve yakınlarının katıldığı 2 bin kişilik bir davetli topluğuyla gerçekleşen buluşmanın sonunda sahneye çıkan Türkiye’nin ilk otomobilleri büyük bir coşku ve beğeniyle karşılandı.

1577446952 TOGG2
Yerli Otomobil TOGG Tanıtıldı: İşte Arabanın Resimleri ve İlk Siparişi Veren Sürpriz İsim! 22

Arabalar ülkenin teknolojik öncülerinden olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından 2023 hedeflerinin arasında stratejik öneme sahip projelerden bir tanesi olarak değerlendirilmekte olan Türkiye’nin Otomobili, hedeflenen teknolojik dönüşümünde öncülerinden olacak.

Aracın üzerine konumlandırılan logolarda cihaza özgü bir logo yok sadece üretimini sağlayan grup TOGG ismi yer alıyor. Sportif görünümü ile dikkat çeken aracın görünülene göre Kırmızı ve Gri olmak üzere iki rengi mevcut. Aynalarının tasarımı çok ilginç araç şuanlık SUV ve Sedan modelleri ile mevcut.

Yerli üretim otomobil TOGG’de iki adet tablet ekran kontrol merkezi yer alıyor, araç koltukları, aracın rengine sahip renkte deri malzemeden yapılma ve oldukça teknolojik görünüm ile hissiyat veriyor.

Arabanın en önemli detayı: Holografik Asistan

1577446951 TOGG1
Yerli Otomobil TOGG Tanıtıldı: İşte Arabanın Resimleri ve İlk Siparişi Veren Sürpriz İsim! 23

Yerli üretim otomobilimiz TOGG’de en önemli yazılımsal teknoloji olan Holografik Asistan. Bu teknoloji sayesinde üzerinizde bulunduğunuz yolun detaylarını, tümseklerini, köprüleri, sürücünün direkt olarak gözbebeğine ışınlar yolu ile gösterilecek. Aracın sürücüsü yola bakıyorken aynı zamanda bu uyarıları görebilecek.

NOT: Yerli üretim araçta yer alan Holografik asistan teknolojisi dünyada ilk kez kullanılmakta.

1577446957 TOGG6
Yerli Otomobil TOGG Tanıtıldı: İşte Arabanın Resimleri ve İlk Siparişi Veren Sürpriz İsim! 24

Projenin hemen başında iki ayrı özgün patenti kayda geçirerek iddiasının altını çizen TOGG, birçok ‘ilk’ ve ‘en’leri ile de Türkiye’de mobilite ekosisteminin akıllı cihazlar etrafında gelişimini harekete geçirecek. Üretime başlayacağı 2022 yıllı itibariyle de Avrupa’nın klasik olmayan doğuştan elektrikli ilk SUV üreticisi olarak endüstride yerini alacak.

‘Bir otomobilden fazlasını yapıyoruz’ diyorlar

1577446970 TOGG15
Yerli Otomobil TOGG Tanıtıldı: İşte Arabanın Resimleri ve İlk Siparişi Veren Sürpriz İsim! 25

“Niye Türkiye’nin otomobili diyoruz biliyor musunuz?” diyen Hisarcıklıoğlu, şunları dile getirdi:

“Çünkü sadeceüretilmeyecek, markası da bizim olacak, patenti de bizim olacak, tasarımı da bizim olacak. Lisans almayacağız, lisans satacağız. Montaj yapmayacağız, montaj yaptıracağız. Başkasının patenti için çalışmayacağız, kendi patentlerimiz için yabancı mühendisleri çalıştıracağız. Allah’ın izni, milletimizin inancı, sonra Cumhurbaşkanımızın destekleriyle bu işi başaracağız. 2022’de de inşallah ilk aracımızı hep birlikte banttan indireceğiz. İşte bu yüzden, Türkiye’nin Otomobili, sadece yerli marka araba yapmak değildir. Türkiye’nin Otomobili bir otomobilden daha fazlasıdır. Türkiye’nin Otomobili meydan okumadır. Türkiye’nin Otomobili teknolojik dönüşümdür, küresel markadır, 20 bin ilave istihdamdır, 7,5 milyar dolar daha az cari açıktır.

1577446979 TOGG21
Yerli Otomobil TOGG Tanıtıldı: İşte Arabanın Resimleri ve İlk Siparişi Veren Sürpriz İsim! 26

Üretimine başlanılacak ilk model SUV

Üretecekleri ilk aracın bir SUV olduğunu belirten Karakaş, bunun nedenini ise şöyle anlattı:

Dünyada ve Türkiye’de son 5 yılda en hızlı büyüyen ve gelecek 5 yılda en hızlı büyüyecek segment SUV. Bunun yanında Türk tüketicilerinin sahip olmayı en fazla istediği ancak yerli alternatifin yok denecek kadar az olduğu bu segmentin beğenilen bir marka oluşturmak için en uygun başlangıç olduğunu biliyoruz.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler