Çarşamba, Ekim 16, 2024

Yıllardır Beklenen Gelişme! CS GO 2 için İlk Bilgiler Gelmeye Başladı

CS GO yıllardır Steam’in en çok oynanan oyunlarından biri. Oyunun grafikleri ve yapısı eski nesillerde kaldı ama yapım hala Steam’in en çok oynanan oyunlarından biri. Her ne kadar oyun çok ilgi çekiyor olsa da artık yenilenmesinin zamanının geldiğini düşünenlerin sayısı da bir hayli fazla. Son sızıntılara bakacak olursak Valve’nin de CS GO 2 için böyle bir hazırlığı var.

CS GO 2 Yeni NVIDIA Sürücüsünde Gözüktü

Uzun süredir güncellenmeyen oyun için son sızıntılar gösteriyor ki Valve artık güncelleme için hazırlıklarını hızlandırmaya başladı. Dilerseniz son sızıntıları bir toplayalım ve yeni oyun ya da yeni oyun sürümü hakkında neler biliyoruz bir bakalım.

CS GO 2 mi? CS GO Source 2 mi?

Önce sızıntıların temeline dönelim ve tartışılan bir konuya açıklık getirelim. Yeni oyun hakkında sızıntıları yeniden gündeme getiren NVIDIA’nın sürücüsünde bulunan “.exe” uzantıları oldu. Sürücünün içerisinde “cs2.exe”, “csgos2.exe” şeklinde ifadeler gördük.

İlk etapta bu isimlendirmelerden de yola çıkarak yeni bir CS GO oyunu geleceği yönünde iddialar gündem oldu. Sonrasında ise yeni sızınlar gelmeye başladı.

Sonrasında sektör otoritelerinden yeni sızıntı değerlendirmeleri yapılmaya başlandı. Değerlendirmelerden sonra bunun yeni bir CS GO oyunu olmayacağı, yıllardır oyuna gelmesi beklenen Source 2 güncellemesi olacağı yönünde paylaşımlar yapılmaya başlandı.

BENZER:  Epic Games Bu Hafta 499 TL'lik Oyunu Ücretsiz Verecek

Şu an beklentiler de yeni bir oyundan ziyade oyuna çok büyük değişimler getirecek yeni bir güncellemenin geleceği yönünde. İlk etapta bu değişikliklerin sunulduğu sürümün beta sürüm olduğunu göreceğiz. Kesin değil ama ana oyunun dışında beta sürüme giriş için de ayrı bir “.exe” sunulduğunu görebiliriz.

CS GO 2

CS GO Source 2 ile Neler Değişecek?

En büyük değişim oyun motoru kısmında karşımıza çıkacak. Valve’nin yeni oyun motoru Source 2’nin kullanıldığını göreceğiz.

Tabii ki yeni oyun motorunun kullanılması, oyundaki grafiklerin, dokuların ve fiziklerin de değişmesi demek oluyor.

Oyun motoru değişikliği dışında, CS GO Source 2 büyük güncellemesinde farklı değişimler de bekleniyor. İddialara göre bu düzenleme sonrasında oyunda;

  • Eşleştirme sistemi yenilenecek
  • Oyuncuların çevrimiçi oyuna katılma süreçleri için geçen sürelerde düzenleme olacak
  • Sunuculardaki tick rate 64 yerine 128 seviyesine kadar çıkmış olacak.

CS GO 2

Şimdilik yeni CS GO için detaylar bunlar. Güncelleme dışında tamamen yeni bir oyunun geleceğini düşünenler de var. Yukarıda dediğimiz gibi bunun için NVIDIA’nın sürücüsündeki kaynak kodu sızıntısı kanıt olarak gösteriliyor. Zira bu sızıntıda iki ayrı “.exe” dosyası olduğunu görüyoruz. Artık iddiaların hangisi gerçek bunu Valve açıklayacak. Şimdilik oyun için resmi bir açıklama söz konusu değil.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

8 YORUMLAR

  1. 10bn TL lik hesap var bnm hesap hiçbir şey değil o kadar skin var bu dediğin olmaz csgo yeni güncelleme alıck dersen olur ama yeni bir oyun olma olasılığı yok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler