Perşembe, Nisan 25, 2024

Yüksek Performanslı Samsung Portable T3 SSD

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayar dünyasında SSD diskler giderek yaygınlaşmaya devam ettiği gibi, hızlanması gereken kasalar içten fethedilmeye çoktan başlandı. Samsung‘un üretmiş olduğu yeni nesil Portable T3 SSD diski taşınabilir çözümler arasında tercih edilmeye başlandı. Samsung Portable T3 SSD diskin detayları ve performans raporları haberimizde.

Samsung Portable T3 SSD Disk Bizlere Neler Sunuyor ?

Geçtiğimiz sene tüm SSD disk üreticilerinin hızlı bir atak gerçekleştirerek bir ivme kazandırıldı. Bir yandan fiyatları aşağıya doğru çekip, diğer yandan veri transfer hızına odaklanan üreticiler satışa sunulan SSD modellerini çeşitlendirmek üzere farklılığa gidildi. Sonuç olarak da masaüstü ve dizüstü HDD’lerin yerine SSD diskleri görmeye yavaş yavaş başladık. HDD disklere göre çok daha hızlı ve performanslı olan SSD diskler giderek gündeme oturmaya devam ediyor.

Samsung firması da SSD yarışında önde gelen firmalardan birisi olduğu için, ürün çeşitliliği konusunda epey bir katkı sağlamış durumda. Son kullanıcılar için PRO ve EVO modelleri satışa çıkarken, kullanıcılar kurumsal tarafta da yeni SSD diskler dağıtılmaya başlandı. Samsung Portable SSD T3 adı verilen bu disklerde 250 GB, 500 GB, 1 TB ve 2 TB’lık sürücüler bulunuyor. Üstelik bu modellerin tamamı da şuan Türkiye pazarında satışta.

samsung-portable-ssd-t3
Dört Kat Daha Hızlı Performans

Samsung T3 serisindeki tüm SSD’ler standart taşınabilir HDD’ler ile kıyaslandığı anda dört kata kadar daha hızlı veri okuma ve yazma hızlarına sahipler. Ayrıca bu da saniyede 450 MB’a çıkan bir hıza denk geliyor. Cihazın boyutu 74 x 58 x 10,5 mm ölçülerinde 2 TB’lık Samsung Portable SSD T3‘ün ağırlığı ise 51 gram.

Samsung’un geliştirmiş olduğu V-NAND teknolojisi ile geliştirilen T3 serisi diskler film, müzik, fotoğraf veya iş belgeleri fark etmeden ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü veriyi, her an güven ile taşıyabilmek için geliştirilmiş.

Biraz Cep Yakıyor (Biraz mı ?)

Bir SSD diskten bahsediyoruz, bu disklerin performanslarından ziyade piyasa satış fiyatları da çok önemli. Ancak Samsung’un üretmiş olduğu bu disk şuanda piyasada 2 TB’lık modeli 2.635 TL‘den satılıyor. 250 GB’lık modeli ise 435 TL‘den satışta.

Şık bir metal kasaya sahip olan Samsung SSD Disk, şok önleyici mekanizmasından başka 256 bitlik donanımsal şifreleme özelliğine de sahip. Samsung Portable SSD T3‘ü rakiplerden ayıran en büyük özelliği ise hem Mac, hem Windows, hem de Android işletim sistemine sahip olan cihazlarla birlikte kullanılabiliyor olması. Yani bilgisayar, tablet, cep telefonu veya televizyona bile doğrudan bağlayabilmek mümkün.

Cihazın gövdesinde bulunan USB Type C bağlantı yuvası ve kutudan çıkan bir tarafı USB, diğer tarafı USB Type C ile desteklenen kablo ile bu bağlantıların bir çoğu yapılabiliyorken, Android işletim sistemine sahip cihazlara Samsung Portable SSD T3‘ü bağlamak istediğiniz zaman ekstradan OTG kablosu da almanız gerekiyor.

samsung-portable-ssd-t3-2
SSD Disk Almalı mı ?

Hafif bir yapıya sahip olan ve 2 TB depolama alanına sahip Samsung Portable T3 SSD diskinde maliyeti ucuz olmasa da hızlı bir yapıya sahip. Ancak bu fiyata aynı performansa sahip pek çok SSD disk bulmak mümkün. Samsung sağolsun biraz da marka parasını dahil ederek diski fiyat konusunda yerden yere vurmuş.

Ancak eğer bilgisayarınızın yavaşladığından şikayetçiyseniz, mutlaka bir SSD disk ile bilgisayarınızı güçlendirmenizi tavsiye ederim. En kötü düşük bir depolama hacmine sahip SSD disk alarak Windows’u SSD disk içine kurmanız taktirde %20’yi geçen performans artışı alabilmek mümkün.

Samsung Portable SSD T3 Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler