Cumartesi, Nisan 20, 2024

Zoom Güvenlik Açıkları Bitmedi – Yeni Bir Açık Bulundu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Koronavirüs günlerinde eve kapandık ve işlerimizin büyük bir kısmını evden çözmeye başladık. Bu süreçte teknolojiyi kullanmak olmazdı. Bu süreçte birçok program ün kazandı. En çok ün kazanan kim oldu derseniz Zoom derim.

Video konferans imkanı sayesinde çok sık kullanılmaya başlayan Zoom’un bu popülaritesi ise birkaç aydır olumsuz etkilenmeye başladı. Çünkü sistemde sürekli açıklar olduğu yönünde bilgiler geliyor.

ACROS Security isimli bir güvenlik firması tarafından ortaya çıkarılan ve onaylanan güvenlik açığı ise bu zamana kadar ortaya çıkan güvenlik sorunlarının içerisinde en ciddi olanlarından biri oldu.

Zoom güvenlik açığından Windows 7 kullanıcıları etkileniyor

Güvenlik firmasına göre tespit edilen güvenlik açığı bir uygulama hatasından kaynaklanıyor. Bu hata sadece program ile sınırlı kalacak sorunlar oluşturmuyor. Hacker sisteme kadar erişebiliyor.

Zoom

Windows 7 ve daha eski işletim sistemi sürümlerini etkileyen güvenlik açığı, firmaya da bildirilmiş. Hatta firma sözcüsünün olaya ilişkin yapmış olduğu bir de açıklama var. Bu açıklamaya göre hata fark edildi ve Zoom güvenlik açığını giderecek olan yeni bir yama üzerinde çalışmalar yapılıyor. Yakında yama yayınlanacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler