Perşembe, Nisan 25, 2024

ZOTAC GeForce GTX 1080 Ti ArcticStorm’u Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı ve donanım birimleri konusunda piyasada önce firmalardan olan ZOTAC, yeni GTX 1080 Ti ekran kartı için sıvı soğutma bloğunu duyurdu. ArcticStorm adını verdikleri yeni blok tasarımının yanı sıra, Spectra adlı teknolojisi ile ön plana çıkıyor.

ZOTAC GTX 1080 Ti ArcticStorm Özellikleri

ArcticStorm modeli kesinlikle en hızlı GTX 1080 Ti değil. Fakat donanımı ile gerçekten etkileyici. 11 GHz’de standart bellek saati ile 1506/1620 MHz GPU saat hızı sunuyor. Bu kadar aynı zamanda 8 pinli konektör tarafından güçlendirilirken, 16 + 2 faz tasarımı ile birlikte geliyor.

Sıvı soğutma bloğu Spectra adı verilen bir teknoloji ile genişletiliyor. Bununla birlikte ZOTAC, bazı 3D görüntüler yayınladığı için gerçekte tasarımının nasıl olduğunu söyleyebilmek henüz zor.

Diğer özellikleri ise piyasada bulunan GTX 1080 Ti modelleri ile aynı. 3584 CUDA çekirdeği, 11 GB GDDR5X bellek artık standartlar arasında.

zotac gtx 1080 ti arcticstorm 002

Hangi Alanlarda Tercih Edilecek ?

ZOTAC GTX 1080 Ti ArcticStorm tamamen oyun odaklı olduğu gibi, en gelişmiş grafik kartı ile termal kapasiteye ulaşma korkusunun önüne geçebilmek için tasarlanmış.

Sıvı soğutma bloğunun çalışma prensipleri arasında 0.3 mm mikro kanallar ile doğrudan bakır temas gibi pek çok yenilikçi teknolojiler bulunuyor. Güçlü performans ve serin termal tasarım ile oyun deneyimlerini çok daha iyi keşfedebileceğiz.

Şuanda ZOTAC bu modelin piyasaya ne zaman sürüleceğini ve fiyatının ne kadar olacağını açıklamadı.

zotac gtx 1080 ti arcticstorm 004

zotac gtx 1080 ti arcticstorm 005

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler