Cuma, Nisan 26, 2024

2021 Samsung TV’lerin Kumandasında Güneş Paneli Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung, CES 2021’den önceki ilk sanal İlk Bakış etkinliğinde bugün yeni Neo QLED TV serisini, güncellenmiş Frame TV serisini ve daha fazlasını açıkladı. Samsung ayrıca, birkaç uzun vadeli sürdürülebilirlik programıyla televizyon iş operasyonlarını uyumlu hale getirme yolculuğunu da duyurdu.

Birincisi, Samsung TV’ler 2021’de güneş enerjisiyle çalışan bir uzaktan kumanda ile gelecek. Yeni SolarCell Remote, iç mekan ışığı, dış mekan ışığı veya USB ile şarj edilebilir olacak.

Samsung Solarcell Remote 1
2021 Samsung TV'lerin Kumandasında Güneş Paneli Olacak 2

Samsung, bu yeni SolarCell Remote’un yedi yıl içinde öngörülen 99 milyon AAA pilin israfını önlemeye yardımcı olacağını iddia ediyor. Uzaktan kumandayı inşa etmek için Samsung, geri dönüştürülebilir şişelerden elde edilen plastikleri kullandı. Samsung ayrıca aşağıdaki “Çevre Dostu” programlarını da duyurdu:

  • Karbon Ayak İzini Azaltma ve Enerji Verimliliğini İyileştirme: Samsung, TV üretimindeki genel karbon ayak izini sistematik olarak azaltmaya çalışacak. Şirket ayrıca, tüm televizyon hattında kullanıcı güç tüketimini azaltmaya ve daha fazla geri dönüştürülmüş malzeme kullanmaya çalışacak.
  • Sürdürülebilir Ambalaj Tasarımı: Değerli tüketici geri bildirimlerini temel alan Samsung, ödüllü “Eko-ambalaj” tasarımını tüm 2021 Lifestyle TV’lere ve 2021 Neo QLED serisinin çoğuna genişletiyor. Bu sürdürülebilir çözüm, her yıl 200.000 tona kadar oluklu kutuyu geri dönüştürebilir.1 Eko-ambalajdaki metin ve grafik görüntüleri en aza indirerek, geleneksel olarak TV kutularında kullanılan renkli baskıdan gelen yağ bazlı mürekkep ortadan kaldırılır ve israfın daha da azaltılmasına yardımcı olur.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler