Cuma, Nisan 26, 2024

2022’de PlayStation’a Gelecek Oyunlar – Tam Liste

Paylaş

silkroad gaminggentr

2022 oyun yılı olacak. Çok iddialı yapımlar gelecek net. PC dünyası için gelecek oyunları bir kenara bırakıyorum ve önde 2022’de PlayStation’a gelecek oyunlar listesini sizlere sunuyorum.

Birkaç gündür içerik için veri topluyorum ve hangi oyunların geleceğini netleştirmeye çalışıyorum. Neyse ki Sony, güzel bir liste paylaştı ve durum netleşti. O zaman hemen listeye geçelim.

2022’de PlayStation’a Gelecek Oyunlar – Hem PS4 Hem de PS5 Var

Şu an için paylaşılan listelere baktığımız zaman, öncelikle şunu söyleyebilirim ki 22 adet oyunun geldiğini göreceğiz. Sayı sonrasında artabilir, ertelenen olabilir değişir. Şu an gördüğümüz sayı bu. Peki ya hangi oyunlar olacak?

Kendime göre en beğendiklerimden başlayarak listeyi devam ettireceğim.

God of War Ragnarok – 2022 yılı içerisinde net çıkış tarihi açıklanacak

Şu sıralar PC sürümünü konuştuğumuz God of War’ın yeni oyunu oyunu. PS5’i sallar grafikleriyle hayran bırakır kesin eminim. Bu kez İskandinav tanrıları konu edinecek. Kratos’un serpilen oğlu da oyunda bize eşlik edecek. Aynı yapıda, biraz daha iddialı grafiklerle gelmesi, oyunun başarı sağlaması için bence yeterli olacak. Zira hikayesi ve oynanışı çok seviliyor.

  • Hem PS4 hem de PS5 için gelecek

Dying Light 2 Stay Human – 4 Şubat 2022’de çıkıyor (İnşallah)

Kıyamet koptu ve herkes zombi oldu. Yanlış değil Dying Light oyunundan söz ediyorum. Yeni yapımda devam oyunu olacak. Bu kez ilk oyundan 20 yıl sonrasına gideceğiz.

Yine gerilim dolu hayatta kalmaya çalıştığımız bir yapım olacak. Söylenene göre oynanış süresi de rekor seviyelerde olacak. 2022’de PlayStation’a gelecek oyunlar içerisinde benimde merak ettiğim, görmek istediğim bir yapım.

  • Hem PS5 için hem de PS4 için gelecek

Horizon Forbidden West – 18 Şubat 2022

Yine Aloy yine Aloy. Bu kez karakterimiz gerçekleri anlayacak ve dünyanın teknolojik karanlık çağa doğru neden sürüklendiğini anlayacak. Tabii ki yine çözülmeyi bekleyen gizemler, mücadele etmemiz gereken yeni tehditler ve daha zorlu bir hayatta kalma çabası göreceğiz.

  • Hem PS5 hem de PS4 için çıkacak

Elden Ring – 25 Şubat 2022

Sağlam bir senaryoya dayanan Elden Ring, FromSoftware’in geliştirdiği destansı modellerin olduğu yapımlardan biri. Aksiyon rol yapma türünde diyebileceğimiz yapım, özellikle oynanış mekanikleriyle iddialı olacak deniyor. Ama tabii ki önce bir oyunun konsol sürümünü görmek lazım.

  • Hem PS5 hem de PS4 için gelecek.

Gotham Knights – 2022 yılı içerisinde çıkışı belli olacak

2022’de PlayStation’a gelecek oyunlar içerisinde, hikayesini tutarlı bulduğum yapımlardan biri. Alternatif bir geleceği konu ediniyor.

Biliyorsunuz bir kahramanız var Batman. Joker’e kan kusturan habire Joker’i tokatladığını gördüğümüz önemli bir kardeşimiz. 🙂 İşte Gotham Knights oyununda Batman ölecek. Oyun Batman öldükten sonra yaşananları konu alıyor.

Artık Gotham City’nin yeni kötüleri var. Şehirde kötülük bitmiyor. Bu kez onlara karşı mücadele ise Batman’in ailesine düşüyor. Batgirl, Red Hood, Robin ve Nightwing kötülere karşı mücadele edecek. Belki yeni karakterleri daha çok severiz. Göreceğiz. 🙂

  • Hem PS5’e hem de PS4’e gelecek.

Gran Turismo 7 – 4 Mart 2022 çıkış tarihi

Bazen tecrübe her şey anlamına geliyor. Özellikle oyun geliştiriciler için tecrübe çok önemli. Gelen geri bildirimleri değerlendirir, bir oyunu senelerce geliştirirseniz karşınızda Gran Turismo gibi bir yapım olur.

Bu yıl yeni oyununu göreceğimiz yapım, yine grafikleriyle mest edecek. Real Driving Simulator, yani gerçek sürüş simulator kategorisinde yer alan yapım, yine gerçekçilik yönüyle efsane duruyor.

  • Hem PS5 için hem de PS4 için Gelecek

UNCHARTED Legacy of Thieves Koleksiyonu – 28 Ocak 2022

Sinema filminin de çekileceği konuşulan yapım, biraz daha farklı bir yüzle yeniden konsollara dönüyor. Serinin PS5 için yeniden uyarlanmış olan hali diyebileceğimiz yapım, PC için de gelecek. Bekliyoruz bakalım.

  • PS5 için ve PC için gelecek – PS4 kullanıcıları var olanı oynayacağız. 🙂

Ghostwire Tokyo – 2022’de Çıkış Tarihi Açıklanacak

Bir kere şunu söyleyebilirim ki Japonya dediğimiz anda akla uçuk kaçık senaryolar ve çok iyi işlenen metafizik konuları geliyor. Oyunda Tokyo’da geçince, yine bu havada bir yapım olduğunu görüyoruz.

Tokyo’da yaşanan yıkım sonrasında gizemli varlıkların şehirde cirit atmaya başladığı bir oyun göreceğiz. Japon kültürünün özellikle sinema sektöründe yer verdiği o ilginç metafizik yapıyı bir oyunda görmek güzel olacak. Aksiyon macera sınıfı oyunun çıkış tarihi için net bir açıklama beklediğimizi de belirtelim.

  • Sadece PS5 için – PS4 sahiplerine yeni konsolları aratacak oyunlardan biri olur. 🙂

Suicide Squad Kill the Justice League – 2022 yılında çıkış tarihi açıklanacak

Hani çevirmenlerin gerçek kötüler diye çevirdiği özellikle Joker ile Harley Quinn aşkına odaklandığımız bir film var. İşte alın size onun oyunu. Çok oyunculu yapısıyla da dikkat çeken oyunda, Justice League ekibinin zihnini ele geçiren Brainiac’ı etkisiz hale getirmeye çalışacağız. Tabii ki dev bir şehirde çılgınca dolaşmak güzel olacak.

  • Hangi konsol sürümüne geleceği duyurulmadı. Oyun çok yeni

Rainbow Six Extraction – 20 Ocak 2022’de çıkacak

Anlatmaya gerek yok yaşamak lazım. Sistem testlerimiz sırasında da yer verdiğimiz Rainbow serisinin yeni oyunu. Yakın zamanda PC sistem gereksinimleri de açıklanan oyunda, yapı değişecek. Bu kez uzaylı istilasının olduğu bir dünya tema edinecek. Oyuncular birlikte çalışarak dünyayı kurtarma çabası içerisine girecek. Eğlenceli duruyor.

  • Hem PS5 hem de PS4 için geliyor

The Lord of The Rings Gollum – 2022’de açıklanacak. Çıkış tarihini bekliyoruz.

Yıllardır şöyle adam gibi bir The Lord of Rings oyunu bekliyorum. 2022’de PlayStation’a gelecek oyunlar listesinde de böyle bir yapım olduğunu görünce heyecanlandım. Aslında birkaç strateji tarzı oyun var ama böyle efsane bir senaryoyu tam olarak yansıtan, sizi o havaya sokacak bir oyun göremedim.

Bu yapımda da Yüzüklerin Efendisi evrenine gireceğiz. Ama Gollum üzerine odaklanacağız. Karakterimizin geçmişini ve filmde yaşadıklarını da göreceğiz. Kıymetlimsss nereden geliyor bakacağız. 🙂

  • Henüz hangi konsollara geleceği kesin olarak açıklanmadı.

Tiny Tina’s Wonderlands – 25 Mart 2022’de Çıkacak

Assault on Dragon isimli bir DLC vardı. Borderlans 2 oyuncuları bilecektir. DLC o kadar sevildi ki bundan esinlenen bir oyun geliyor. Borderlands evrenine hiç yabancı olmayacak olan oyun, yine benzersiz atmosferiyle bizi karşılayacak.

  • Hem PS5 hem de PS4 için gelecek

https://youtu.be/OfcDN-Yewh8

Stranger of Paradise Final Fantasy Origin – 18 Mart 2022’de çıkış yapacak  

Final Fantasy serisinin farklı bakış açısına sahip olan farklı bir oyunu diyebiliriz. Oyunda karanlık güçler var ve bu güçlere karşı bir mücadele durumu var. Team Ninja ekibi yine oyunda iddiasını konuşturacak.

  • Hem PS5 için hem de PS4 için geliyor

Salt and Sacrifice – 2022 yılı içerisinde çıkış tarihi açıklanacak

Dünyayı büyücülerden kurtarmaya çalıştığınız, online olarak arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz bir yapım. 2D evreninde yer alacak oyunun, minimal ama eğlenceli oyunlardan biri olmasını beklemekteyiz.

  • Hem PS5 hem de PS4 için gelecek bir oyun

OlliOlli World – 8 Şubat 2022

2022’de PlayStationa gelecek oyunlar listesine başlamadan söylemiştim bir hayli fazla sayıda oyun var. Umarım sıkılmadınız. Çünkü daha devam edeceğiz. 🙂

Şimdi sıra geldi OlliOlli World oyununa. Şahsen ben bu tarz oyunları sevmiyorum ama seveni çok. İlginç bir kaykay oyunu diyerek tanımlama yapabilirim. Grafikleri ve atmosferi çok farklı geldi.

  • Hem PS5 hem de PS4 için geliyor

Little Devil Inside – 2022’de çıkış tarihi açıklanacak

Maket stil kuş bakışı görsellerine dayanan oyun, grafiksel anlamda çok farklı gelecek. Hayatta kalma odaklı oyunda, hem düşsel hem de garip bir gerçekçi hava var.

  • Henüz hangi konsollara geleceği net olarak açıklanmadı.

Babylon’s Fall – 24 Mayıs 2022’de çıkacak

RGP türünde gelecek oyun, dinamik dövüş yapısıyla dikkat çekecek gelişme ve ilerleme konusunda detaylı yapımlardan biri olacak. Oyunu videodan daha iyi anlayacağınızı düşünüyorum ve çok detaya girmiyorum.

  • Hem PS5 için hem de PS4 için gelecek

Sifu – 20 Şubat 2022’de çıkacak.  

Usta Sifu!! 🙂 Klasik bir film senaryosunu konu edinen yapımlardan biri gibi gözüküyor. Oyunda ailesinin intikamını almaya çalışan birini canlandırıyorsunuz. Zaman içerisinde yetenekleriniz de mücadeleniz de artış gösteriyor.

  • Hem PS5 hem de PS4 konsollar için yayınlanacak.

Oxenfree II Lost Signals – 2022’de Çıkış Tarihi açıklanacak

2022’de PlayStation’a gelecek oyunlar listesi için son yapımlara girdik. Sırada yine basit ama ilginç bir oynanış yapısına sahip olan bir oyundan daha söz ediyoruz. 2D evreninde geçecek gibi gözüken oyun için hiç bir şey söylemeden sizi videoya alayım.

  • Sadece PS5 için gelecek

Forspoken – 3 Mart 2022’de çıkacak

Efsane isimlerin çalıştığı iddialı oyunlardan biri daha. Oyundaki yapıyı videodan görün isterim.

  • PS5 konsollar için gelecek

Tchia – 2022’de çıkış tarihi belli olacak

Açık dünya temalı bir keşif oyunu. Farklı grafiksel yapısıyla gelecek olan oyun, tropik bir bölgede keşifler yaptığınız eğlenceli bir oyun olacak. Dikkat çeken ortamlarla harika manzaralarla dikkat çekecek oyunun yapısını videoda da görebilirsiniz.

  • Hangi konsollara gelecek belli değil.

Stray – 2022 İlk Çeyrek 

Tüm liste içerisinde kesinlikle en farklı bulduğum yapım oldu. Oyunda insanlar yerine robotların yaşadığı bir toplum var ve siz de bir sokak kedisini canlandırıyorsunuz. Hayatta kalacak ve robotların hakim olduğu dünyada sokakları eviniz belleyeceksiniz. Kesinlikle çok şey anlattığını düşündüğüm bir yapım oldu. Bu tarz farklı oyunları çok sık görmüyoruz.

  • Hem PS5 için hem de PS4 için gelecek

2022’de PlayStation’a gelecek oyunlar listemizi tamamladık. Bir kez daha belirteyim ki bu oyunlar kesin çıkacak diye bir durum yok. Erteleme gelebilir, zannetmiyorum ama iptal kararları gelebilir. Sonra gelecek dediniz neden gelmedi olmasın. 🙂 Umarım eğlendiğiniz ve dikkatinizi çeken bir yazı olmuştur. Yeni bir listede görüşmek üzere diyelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler