Cuma, Nisan 19, 2024

3D Baskı, Madagaskar ve Togo’daki Hastalara Yapay Uzuvlar Getirecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde ve Dünya’da yaygın bir şekilde kullanılan 3 boyutlu yazıcılar, şimdi insanlara yapay uzuv ve ortez üretmek amacıyla kullanılacak.

3 boyutlu yazıcı teknolojisi, ihtiyacı olan hastalar için ortez ve yapay uzuv üretmek için test edilmektedir. Bundan önce Humanity Inclusion tarafından 2017‘de başlatılmıştır. Ortezler ve yapay uzuvlar 3 boyutlu yazıcılar ve 3 boyutlu tarayıcılar tarafından üretilmektedir.

Impact 3D Müdürü Simon Mirie’nin 3D yazıcıların ortez ve yapay uzuv üretimi için yaptığı açıklama:

“Bize çok zaman kazandırıyor. İhtiyaç duyulduğunda, taramalar doğrudan dijital orjini 3D yazıcıda yapmakla sorumlu uzmana telefonla gönderilebilir.” 

Madagaskar ve Togo gibi gelirleri düşük olan ülkelerde insanlarda sadece %15‘i yapay uzuvlar’a veya ortezlere erişebiliyor. Ancak uzman doktorlar ve düşük gelirli insanların yaşadığı, uzak veya tehlikeli yerlerde insanlar ciltlerine sağlıklı olmayan ortez ve yapay uzuvlar’a yöneliyor.

Humanity Inclusion Rehabilitasyon Müdürü Isabelle Urseau’nun 3D yazıcıların ortez ve yapay uzuv üretimi ile alakalı yaptığı açıklama:

“Bu araştırmanın ikinci aşamasına geçmek için heyecan duyuyoruz. Bu denemeler, yöntemlerimizi iyice test etmek için farklı yerlerde daha fazla hasta içerecektir. 3D baskıların protez sağlamanın tek yolu olma olasılığı düşüktür, ancak bunun bazı durumlarda mükemmel bir seçenek olabileceğini düşünüyoruz.”  

Şu anda, HI (Humanity Inclusion), Togo, Madagaskar ve Suriye’de bu yeni 3D baskı teknolojisi denemesi sürdürülüyor. 

3d yazicisiyla robot 1029beb5df58dba5c2db

3 boyutlu yazıcılar sayesinde ortezler ve yapay uzuvlar’ın üretim süresi düştüğü gibi maliyeti de düşmekte. Ve düşük ve orta gelirli ülkelerde yapılan testlerde gayet başarılı olduğu görülüyor.

3 boyutlu yazıcı teknolojisi daha yaygın bir şekilde ortez ve yapay uzuv üretilmesi için kullanılmasını umuyoruz. Peki sizlerin bu konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Yorum kısmında belirtebilirsiniz. Bir daha ki yazımızda görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler