Cumartesi, Nisan 20, 2024

ACER Yeni X1 Serisi Projektörlerini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Acer yeni dört farklı modelden oluşan X1 serisi projektörlerini duyurdu. Türkiye’de de satışa çıkartılan yeni X1 serisi projektörlerin teknik özellikleri, Türkiye satış fiyatı ve detayları haberimizde..

Acer’dan Dört Farklı Projektör Modeli

Geliştirmiş olduğu uygun fiyatlı X1 serisi projektörlerini duyuran Acer toplamda dört farklı modelden oluşan seriyi Türkiye’ye getirdi. Bu seri arasında X115, X115H, X125H ve X135WH modelleri bulunuyor. Görüntü kalitesi, iyileştirilmiş kullanılabilirlik, kolay kurulum ve fonksiyonellik açısından Aceri X1 serisi projeksiyon modelleri ek olarak uygun fiyat etiketi ile piyasada.

Acer X1 Serisi Teknik Özellikler

❱ 3400 ANSI Lümene kadar parlaklık,

❱ 20.000:1’e kadar kontrast değeri,

❱ Görüntü kalitesi ve izleyici deneyimini arttırmak için DynamicBlack ve ColorBoost3D teknolojisi ile ColorSafe II teknolojisine sahip,

❱ Projeksiyonun güç tüketimini minimuma indirmek için EcoProjection teknolojisi sayesinde %70’e varan tasarruf imkanı,

❱ Ampul ömrü ExtremeEco teknolojisi ile 10 bin saate kadar

Acer X1’de Kullanılan Teknolojiler

Az önce yukarıda teknik özelliklerinden bahsederken, 3400 ANSI Lümene kadar parlaklık oranını belirtmiştik. Bir projeksiyon için aslında en ideal seviyelerden birisi olduğunu söyleyebilirim. X1 serisinde büyük ekrana uzak mesafeden, gün ışığında ise iç mekanlarda da kristal netliğinde görüntü elde edilebiliyor. Canlı görselleri en net hali ile yansıtmak için ortam çok önemli tabii ki, ancak Acer’in yeni X1 Projeksiyon serisi bu sorunu da çözecek gibi.

Cihazda bulunan hem 2D hem de 3D görüntüler için ColorBoost3D ve ColorSafe II teknolojileri işin üstesinden geliyor. Optimize edilmiş olan 6 segmentli renk çemberi sayesinde, geliştirilmiş lamba aydınlatma teknolojisi ve görüntü işleme özellikleri ön plana çıkıyor. Renk parlaklığının bozulması, renk doyması ve renk sıcaklıklarını ise ColorBoost3D teknolojisi yine üstesinden geliyor.

Acer-X1
ColorSafe II teknolojisinde ise, projektörlerin görüntü esnasında vermiş oldukları sarı ve yeşil nüanslar gibi renk bozulmaları yaşanmıyor. Uzun süreli kullanımlarda da Acer bunun garantisini kullanıcılarına vermiş durumda. Zaten dinamik RGB kontrolünden yararlanan ve toplam sahip olma maliyetini de minimuma indiren teknoloji büyük de tasarruf sağlıyor.

En Önemli Unsur Ampül

Artık projeksiyonlar da yazıcılar gibi olmaya başladı. Yazıcıyı 150 TL’ye alıyorsunuz, içindeki kartuşa her ay 200 TL para harcıyorsunuz. Projeksiyonlarda da ampül çok önemlidir. Ucuza almış olduğunuz projeksiyonlar size iyi gelebilir, ancak kısa süreli kullanımlarda ampüllerin uçtuğunu görebilirsiniz. Acer X1 modelinde ExtremeEco modu ampül ömrünü 10 bin saate kadar çıkartmış durumda. Böylece hem maliyet hem de daha uzun süreli kullanım imkanı sunulmuş.

Acer X1 Serisi Fiyatları

Acer firmasının yeni çiçeği burnunda olan projeksiyonu X1 Temmuz ayında resmi olarak Türkiye’de de satılacak. Şuan için Türkiye satış fiyatı 349 €‘dan temin edilebilecek.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler