Perşembe, Nisan 25, 2024

Adwords Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Adwords nedir, nasıl kullanılmalıdır, ne tür katkılar sağlar, gibi soruların cevabını bu konuda alabilirsiniz. 

Öncelikle Adsense reklam yayınlayıp para kazanmak isteyenler için, Adwords ise  kendi reklamını verip yayınlatmak isteyenler için yapılmıştır. Adsense sahibi olan bir sitede gördüğünüz reklamlar, Adwords sayesinde gelmiştir. Yani  Adwords olmadan Adsense olmaz Adsense olmadan Adwords olmaz. Adwords dünyadaki en önemli reklam ağıdır.  Adwords ile Reklam verenlerin reklamları Adsense sayesinde yayınlanmaktadır. 

Peki neden Adwords en önemli reklam ağıdır? 

 Diğer firmalar yüksek reklam fiyatlarına karşı düşük fiyat sunmaktadır ve video, resim, flash, metinsel reklamlara olanak sağladığı için insanlar Adwords’ü tercih etmektedir. Bu yüzden en önemli reklam hizmetidir. Peki Adwords un önemi nedir? Elimizde bir ürün hizmet yada çok önemli çalışmalar olabilir bunu tanıtmak ve satış yapmak için iyi bir reklam çalışması yapmalısınız.  Bunlarla birlikte Adwords, diğer Google hizmetleri ile birlikte çalışabiliyor ve düzgün bir iş imkanı sunuyor. İş imkanı dediysem, SEO açısından demek istedim.  

Adwords Nedir 1

 Peki nasıl kullanacağız ? 

Adwords temel olarak çok kolay bir yapıdır fakat önemli bir reklam başlatacak iseniz profesyonellerden destek almanız gerekmektedir. adwords.google.com.tr adresine giderek kullandığınız Gmail hesabı ile kayıt olabilirsiniz. Adwords inceliklerine’de kısaca değineyim.  Reklamlarınızdan verim alabilmeniz  için, reklamları daha ilgi çekici yapmanız gerekmektedir. Reklamlarınızı  yayınlarken anahtar kelimeleri kullanmalısınız. Anahtar kelimeden kastım ise reklamınız hangi konu ile alakalı ise örneğin cep telefonu,  bilgisayar diğer teknolojik aletleri satıyorsanız, cep telefonu, bilgisayar gibi anahtar kelimeleri kullanmalısınız. Şu noktayı size söylememde  fayda var,  mesela teknolojik aletlerden televizyon satmıyorsanız ama anahtar kelime olarak televizyon kullanırsanız sizi kötü bir duruma sokar ve reklamlarınızın  değeri düşer.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler