Cumartesi, Nisan 20, 2024

Amazon’daki Gizemli Kutu, 100 Dolara Üst Düzey Ekran Kartı Kazanılabileceğini Söylüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı fiyatları oldukça  yüksek. Fiyatlar ülkemi”zde aldı başını gidiyor ama bu durum sadece ülkemizle de sınırlı değil. Yarı iletken çip yoktu, madencilik devreye girdi derken ekran kartı fiyatları tırmandı da tırmandı.

Haliyle yeni bir ekran kartı almak istediğimiz zaman, her durumda kampanya arayışı içerisine giriyoruz. Çeşitli e-ticaret sitelerinde mini indirimlere alıştık ama bu kez farklı bir kampanya karşımıza çıktı. Amazon Japonya sayfasında 100 dolar karşılığında gizemli ekran kartı kutuları satışa sunuldu.

Yapılan girişim biraz ilginç. Açıkçası ne kadar mantıklı olduğu da tartışılır. Dolandırılma ihtimali de yüksek gözüküyor. Biz yine de nasıl bir şey sunulduğuna bir bakalım ve açıklamaya çalışalım.

Amazon Japonya Sayfasında 100 Dolara Gizemli Ekran Kartı Kutuları

Sayfayı biraz incelediğimiz ve yabancı basında yapılan haberlere baktığımız zaman, bu kutuların şans kutusu olarak gösterildiğini görüyoruz. Kutuların içerisinde çeşitli ekran kartlarının olduğu söylenmiş.

Çoğu kullanılmış olan bu ekran kartlarının, hem RTX 30, AMD Radeon 6000 gibi üst düzey ekran kartları olabileceği hem de desteği çoktan bitmiş çok eski ekran kartları olabileceği belirtiliyor.

100 dolar karşılığında gizemli ekran kartı kutuları

Yani kutudan kaç tane ekran kartı çıkacağı ve bu ekran kartlarının hangi model olacağı tamamen şansa kalmış bir durum. Ekran kartının ne kadar yıprandığı konusu da şansa kalmış bir durum. Gizemli kutu deniyor ama şans kutusu desek daha doğru olur.

Hatta biraz daha ileri gidilmiş ve kutudan hangi ekran kartının çıkabileceği konusunda yüzdelik ihtimaller verilmiş. Sayfaya baktığımız zaman,

  • %2 Geforce RTX 30 serisi ve AMD RX6000 serisi şansı
  • %4 GeForce RTX 20 serisi ve AMD RX5000 serisi şansı
  • %8 GeForce 10 serisi ve AMD RX5000 serisi şansı
  • %16 GeForce 9 serisi ve AMD RX300 serisi şansı
  • %70 daha eski diğer seriler için şans.

100 dolar karşılığında gizemli ekran kartı kutuları

Zaten sayfada paylaşılan bu oranlara bakıldığı zaman üst düzey serilerin kutudan çıkması tam bir sürpriz olur. %70 ihtimalle eski ekran kartları kutuda olacak gibi duruyor. Üstelik bu ekran kartlarının kullanılmış olduğunu da unutmamak lazım.

İlginizi Çekebilir: Samsung Exynos 2200 Tanıtıldı

Sayfaya baktığımız zaman şu an gizemli ekran kartı kutularının satışının durduğunu görüyoruz. Artık stok mu bitti yoksa Amazon Japonya sayfası herhangi bir gerekçeyle bu ürünün satışlarını durdurdu mu bilmiyoruz.

100 dolarla RTX 30 ya da AMD RX6000 serisi ekran kartına ulaşma fikri her ne kadar iyi gelse de zaten sayfada da belirtilen oranlara bakacak olursak, bu çok zor bir ihtimal.

Üstelik dolandırılma durumu da ortaya çıkabilir. Kutudan ne çıkacağını bilen yok. Bu nedenle satışları yeniden başlasa bile kutuları almanızı önermiyoruz. Bunu da belirtmiş olalım.

Not: İçerik bilgilendirme ve haber amaçlı hazırlandı. Tekrar belirtelim ki bu tip kutuları almanızı önermiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler