Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung Exynos 2200 Tanıtıldı! AMD GPU Var

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung Exynos 2200 üretimi ertelendi, acaba tanıtılmayacak mı iddiaları devam ederken sessiz bir basın bildirisiyle beraber duyuruldu. Yeni mobil işlemci modelinin önemi büyük.

Samsung bu modelde kırmızı şeytanları yani AMD’yi de yayına aldı. Exynos serisine gelen eleştirileri ortadan kaldıracak yeni amiral gemisinde, AMD GPU birimi yer alıyor. Telefonda AMD GPU gücü? Güzel sonuçlar verecektir.

Samsung Exynos 2200 Özellikleri Neler?

Yeni işlemcinin üretim teknolojisinden başlayalım. 10nm, 7nm derken yeni seri 4nm üretim süreciyle üretildi. Verimlilik ve performans açısından göz dolduracak orası kesin.

Kaçırmayın: NVIDIA RTX 3080 Ti Matrix özel sürüm gözüktü 

İşlemcinin çekirdek sayısı ise 8 çekirdek olarak açıklandı. Bu çekirdeklerde de tabii ki hibrit bir yapı söz konusu. Çekirdekler;

  • 1 adet oldukça yüksek performanslı Cortex X2,
  • 3 adet standart performanslı Cortex A710,
  • 4 adet verimliliğe odaklanan Cortex A510 şeklinde kümeleniyor.

Samsung Exynos 2200

Üzgünüm ama henüz saat hızları konusunda veriler paylaşılmadı. Bunlar konusunda verilerin de Galaxy S22 tanıtımı sırasında duyurulacağını düşünüyorum.

Geçelim diğer kısımlara. Bu çekirdek yapısında zaten yüksek işlem gücü sunacak olan Samsung Exynos 2200, aynı zamanda çift çekirdekli bir yapay zeka birimini de beraberinde getirecek. Yapay zekanın artısı görüntü işlemeden tutun da oyunlardaki performansa kadar hemen her yerde göreceğiz.

https://youtu.be/xeAxDgfat0M

Yeni işlemcinin bağlantı desteği ise yine tam anlamıyla canavar akıllı telefonların geleceğini işaret ediyor. Seride 5G desteği zaten var. Modem için ise şu aşağıda paylaştığımız değerler verildi.

  • 5G NR mmWave 7.35Gbps(DL) – 3.67 Gbps (UL)
  • 5G NR Sub- 6 GHz 5.1 Gbps (DL) – 2.55 Gbps (UL)

Devam ettiğimiz zaman kamera desteğini görüyoruz. Kamera konusunda Samsung Exynos 2200, 200 MP değerinde tek kamera desteğini verebilecek.

8K 30 fps çekimi de destekleyecek olan seri, ekran konusunda da 4K çözünürlükte 120 Hz tazeleme hızında ekranlara kadar destek veriyor olacak. Bellek kısmında LPDDR5 desteğiyle kendisini gösterecek olan modelin asıl kısmına yani GPU birimine geçelim.

Samsung Exynos 2200

GPU birimi AMD ile çalışarak hazırlanmış. RDNA 2 mimarisine dayandığı söylenen GPU biriminin adı Xclipse 920 olarak açıklandı. Işın izleme desteğini akıllı telefonlara getirecek olan yeni grafik birimi konusunda çok fazla bilgi verilmedi. Ama AMD imzası olduğunu bilmek ve ışın izleme desteğinin olması bile bize yetti.

Samsung Exynos 2200, hem Apple’ın A serisi işlemcilerine hem de Snapdragon 8 Gen 1 işlemcilerine rakip. Ne kadar daha iyi performans göstereceğini göreceğiz.

Yeni amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılacak olan işlemci için tüm detayların da Galaxy S22 tanıtımında paylaşılacağını düşünüyorum. Telefonlar gelsin ve sonrasında bir kez daha konuşalım.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler