Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD Adrenalin 2022 Sürücüsü Neler Getirdi? Ne Zaman Çıkacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin CES 2022 fuarında nasıl donanımlar sunduğunu adım adım sizlerle paylaşıyoruz. İşlemciler, yeni mobil ve masaüstü ekran kartları derken bir konuyu atladık. Firma sadece donanıma odaklanmadı. Yazılım kısmında da yeni adımlar var. AMD Adrenalin 2022 sürücüsü yazılım konusunda atılan en büyük adım oldu.

Dün firmanın RSR sistemi konusunda detaylardan söz etmiştik. İşte bu sistemi bizlere getirecek olan sürücü de yeni Adrenalin sürücüsü olacak. Peki başka neler var? Ne zaman yeni sürücü bizlerle olacak? Hadi detaylara.

AMD Adrenalin 2022 ile Neler Gelecek?

Başta RSR sisteminin geleceğinden söz etmiştik. Sürücünün en büyük artısı bu olacak. RSR sistemi hakkında detayları merak edenler için aşağı bir link ekleyeceğim ama kısaca burada da özet geçelim.

Bu teknoloji FSR sisteminin yeni bir artısı. Oyunların FSR’ı desteklemesi beklenmeyecekte sürücüye eklenen destekle beraber her oyun için FSR sistemi devreye alınacak. Bu teknolojiyi kullanmak için kilit bir nokta var. AMD RDNA tabanlı ekran kartlarına veya daha yeni modellere sahip olmanız lazım.

Kaçırmayın: AMD, Radeon Süper Çözünürlük (RSR) Teknolojisini Duyurdu

Sürücünün getireceği diğer yenilik ise AMD Link 5.0 olacak. Türkiye’de bu sistemi çok fazla kullanan olduğunu düşünmüyorum ama yine de artı bir özellik. AMD Link 5.0 sayesinde PC oyunlarını istediğini yere taşımış olacaksınız. Oyunu isterseniz telefonunuzdan, isterseniz tabletinizden, isterseniz de başka PC cihazlardan oynayabileceksiniz.

Bu temel yenilikler sürücünün avantajları gözler önüne seriyor. Zaten yukarı AMD’nin yeni sürücü için eklediği videoyu da ekliyorum. Sürücü detaylarını buradan da görebilirsiniz.

Adrenalin 2022 Sürücüsü Ne Zaman Çıkacak?

Kesin bir gün verememekle beraber sürücünün yayın tarihinin 2022 yılının ilk çeyreği olarak gösterildiğini belirtelim. Benim düşüncem Şubat ayı gibi güncelleme dağıtılmaya başlayacaktır

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler