Pazar, Eylül 8, 2024

AMD HYPR-RX Nedir? Ne Sağlıyor?

Paylaş

AMD Radeon RX 7000 serisini duyurduğu sırada, bazı yeni teknolojiler için de bilgiler paylaştı. AMD HYPR-RX, markanın paylaştığı teknolojiler içerisinde en çok dikkat çekeni oldu.

Tanıtım sırasında verilen ayrıntılar sınırlı kaldı ama sonrasında AMD yeni teknoloji için yeni bazı bilgiler paylaştı. Bu bilgilerden de yola çıkarak, merak edenler için nasıl bir yeni teknolojiden söz edildiğine bakacağız.

AMD HYPR-RX Nedir?

HYPR-RX; tek tıkla oyunlardaki performansını arttırmaya izin veren özel bir teknoloji. Bu teknoloji daha önce yayınlanmış olan AMD teknolojilerine dayanıyor.

Sistem;

  • Radeon Anti-Lag
  • Radeon Boost
  • Radeon Super Resolution teknolojilerini bir araya getiriyor ve tek bir tıkla tüm bu sistemleri aktif etmenizi sağlıyor.

AMD HYPR-RX

Yeni sistem tanıdık çünkü bahsettiğimiz tüm bu AMD teknolojilerini, daha önce gördük ve ayrı ayrı da kullanabiliyoruz. Böyle düşündüğümüz zaman HYPR-RX, bu teknolojilerin sağladığı tüm avantajları bir araya getiren ve tek bir tıkla kullanılmasını sağlayan özel bir sistem diyebiliriz.

Kaçırmayın: FSR 3 için Neler Biliyoruz? 

AMD HYPR-RX Çalıştığı Zaman Ne Olacak?

Adrenalin sürücü üzerinde, “Ekran Kartları” bölümünde yeni teknolojiyi göreceksiniz. Önceden ayarlı profillerin içerisinde yer alacak olan teknoloji, aktif edildiği zaman tabii ki oyun performası artmış olacak.

Sistem çalıştırıldığında;

  • RSR ( Radeon Super Resolution) devreye girecek ve uzamsal yükseltme ile performans artışı yakalanacak.
  • Radeon Boost, yani dinamik olarak çözünürlüklerin ölçeklenmesini sağlayacak olan teknoloji çalıştırılacak ve yine bir performans artışı yaşanacak.
  • Radeon Anti Lag çalışacak ve bu sayede de gecikme en aza inecek.
BENZER:  İşlemci Stres Testi Nedir Nasıl Yapılır?

Sonuç olarak oyun performansları da hatırı sayılır derecede artacak. Yeni teknolojinin oyunlar üzerinde ne kadar etkili olacağı konusunda çok bir bilgimiz yok. Zira henüz testleri yapmamız mümkün olmadı. Sadece AMD işlemci tarafından paylaşılan veriler var.

AMD HYPR-RX

Dying Light 2 oyununda sistemi test eden AMD’nin paylaştığı sonuçlara göre, AMD HYPR-RX çalıştırıldığı zaman hem gecikme süreleri düşüyor hem de FPS değerleri artıyor.

Sistem çalıştırıldığı zaman FPS değeri 166 FPS seviyesine kadar çıkıyor. Sistem kapalı olduğunda alınan değer 90 FPS. Açıkçası arada bu kadar fark olması şaşırtıcı. O yüzden kesin konuşmak adına, son kullanıcı testlerini bekleyelim derim. Bu yüzden ekstra yorum yapmayacağım.

AMD HYPR-RX

Ne Zaman Çıkacak?

Bir başka kritik nokta da burası. Yeni teknoloji hemen piyasaya sürülmedi. AMD’nin açıklamasına göre 2023 yılının ilk çeyreği içerisinde sistem yayınlanacak. Performansını görme şansını elde edeceğiz.

Nvidia ile girilen yarışta etkili olur mu derseniz, tabii ki bir ek cephane sağlayacak teknolojilerden biri derim. Ama altını çizerek söylüyorum ki önce son kullanıcı testlerini bir görmek gerekecek.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler