Çarşamba, Nisan 24, 2024

AMD Navi GPU’ları MacOS Güncellemesinin Kaynak Kodlarında Görüldü

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD yaklaşmakta olan Navi grafik işlemcilerinin ilk detayları MacOS Mohave güncellemesinin kaynak kodlarında görüntülendi. AMD Navi GPU adı altında çok yakında yeni seriler ile tanışayacağız ama, bunun öncesinde kaynak kodlarda neler var bunlara bir göz atalım.

“AMDRadeon6000HWServiceskext” adlı dosyada yeni Navi 16, Navi 12, Navi 10 ve Navi 9 listelenmiş durumda. Eğer farklı bir alternatif olmaz ise, toplamda 4 farklı Navi GPU’ları çok yakında piyasadaki yerini alacak.

“Temmuz Ayı İşaret Ediliyor”

Yeni Navi‘nin piyasaya çıkış tarihi şuanda Temmuz ayı olarak gösteriliyor. Fakat AMD bu.. Nerede ne zaman bir şey geliştirdiği çok kestirilemiyor. Bir bakıyorsunuz yeni işlemciler gelmiş. Bir bakıyorsunuz RX 590 adı ile tanıtılan kartın 2 ay sonra çok daha iyileri piyasaya sürülüyor.

Bizden söylemesi diyelim ve Navi GPU‘ların Temmuz ayında piyasada olacağının altını çizelim. Bu arada bilmeyenler için ufak bir not ekleyelim; Navi, Polaris mimarisinin halefi (onun yerine geçen) olarak kabul ediliyor. AMD, 7 nanometre gücündeki yeni Navi mimarisi ile orta sınıf pazarı hedef alacak.

Aslında Mark Papermaster bile 7 nanometre Radeon VII‘nin şuanda en iyi AMD grafik kartı olacağını doğrulamış durumda.

MacOS Mohave’da Görüntülenen Navi Kaynak Kodları

AMD NAVI 002

AMD NAVI

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler