Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Radeon PRO W6400 Duyuruldu! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD, iş istasyonu ekran kartları için yakın zamanda bir seri yenilemesi yapacağını duyurmuştu. Bugün yani 19 Ocak itibariyle markanın yeni ekran kartı modeli de duyuruldu. AMD Radeon PRO W6400, yeni giriş seviyesi iş istasyon kartı oldu.

Teknik açıdan diğer Pro modellerinde bir iki gömlek aşağıda olan ekran kartı, kendi sınıfında mücadele edecek. Peki, o merak ettiğimiz özelliklerimiz neler?

AMD Radeon PRO W6400 Özellikleri ve Ek Detaylar

Yeni ekran kartında mimari kısmında bir küçük güncelleme yapılmış. En son W6600 modelini görmüştük ve bu modelde 7 nm üretim sürecinden geçen Navi 23 birimi vardı.

Kaçırmayın: AMD Radeon RX 6X50 XT Serisi için Yeni Sızıntı

Şimdi yeni seride ise 6nm üretim sürecinden geçen Navi 24 sürümünün yer aldığını görmekteyiz. Ama tekrar altını çizelim ki kendi sınıfı için giriş ekran kartı modellerinden. Yani yeni mimariyle beraber uçmayı da beklememek lazım.

Söz konusu grafik biriminde yer alan çekirdek sayısı ise sadede 768 çekirdek olarak belirlenmiş. Biraz düşük geldi yalan yok.

AMD Radeon PRO W6400

Bellek kısmında ise 4 GB GDDR6 bellek ve 64 bit bellek veri yolu kullanımı yapıldığı dikkat çekiyor.

Maksimum bant genişliği ne seviyede bunu ise duyurmadılar. 2300 MHz seviyesinde bir saat hızıyla beraber gelecek ekran kartı yine PCIe 4.0 yuvasından beslenecek.

Şimdilik kod çözme yeteneklerinde AMD Radeon PRO W6400 ne kadar başarılı bunu da bilemiyoruz. Fiyat ve kalan bu teknik detayların da yakında açıklanmasını bekliyoruz. Zaten en başta söylediğimiz gibi bir iş istasyon serisi ekran kartı.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler