Perşembe, Mart 28, 2024

AMD Radeon RX 6900 XT Performans Testi Sonuçları Paylaşıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Radeon RX 6900 XT için çok kısa bir süre daha beklememiz lazım. 8 Aralık dedik mi yeni ekran kartları piyasaya çıkacak.

Artık satışa çıkmasına sayılı gün kalan yeni ekran kartı modelinin nasıl bir performans göstereceğini de önden görmeye başladık. Öyle ki kartın performans testi sonuçları olduğu söylenen yeni sonuçlar yayınlandı ve rakip NVIDIA RTX 3090 modeliyle karşılaştırma yapıldı.

Radeon RX 6900 XT nasıl performans gösterdi?

Bir oyundaki benchmark testlerinde gözüken kartın, 102,1 FPS değerine kadar çıktığı gözüküyor. Intel Core i7-8700K işlemciyle test edildiği görülen kartın rakibi olan NVIDIA ise aynı test sonuçlarında 105,4 FPS gibi bir sonuç almış durumda.

Radeon RX 6900 XT 1

Radeon RX 6900 XT

AMD’nin ekran kartının çok küçük bir fark ile geride kaldığı görülüyor ama aradaki fiyat durumu düşünüldüğü zaman bu fark önemli değil. Aradaki fiyat farkı nedeniyle, oluşan bu mini performans farkına rağmen AMD’nin ekran kartının tercih edileceği düşünülebilir.

Fark 20-25 FPS arasında olsaydı, belki NVIDIA modelini tercih etmek daha mantıklı denirdi ama 500 dolarlık fiyat farkına karşın 3 FPS performans düşüklüğü söz konusu edilecek bir değer değil. 8 Aralık sonrasında somut performans testleri yapılmaya başlayacaktır. Ondan sonrası için daha fazla bilgi elde edeceğiz ve asıl karşılaştırmaları göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler