Perşembe, Nisan 25, 2024

AMD Ryzen Threadripper 1950X 16 Çekirdekli Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD Ryzen Threadripper işlemcileri için ilk sonuçlar gelmeye başladı. Benchmark testlerine baktığımızda 16 çekirdekli TR kodlu bir detay gözümüze çarpıyor. Yeni sızıntılara göre yeni Ryzen Threadripper 1950X işlemci de bu detaya dahil. Dilerseniz gelin hep birlikte yeni işlemciye bir göz atalım.

Ryzen Threadripper 1950X Neler Sunuyor ?

Tüm teknik veriler yayınlanmamış olsa da, ilerleyen günlerde bu konuyu güncelleyeceğimizin altını çizeyim hocalar. Elimizde olan resmi detaylara dayanarak 1950X yongalarının en yüksek saat hızına sahip 16 çekirdekli parçası olup olmadığı yüzde yüz net değil. Ancak işaretler bu yönde. Zaten Ryzen işlemciler için şimdiye kadar sızdırılan detaylarda pek yanıldığımız da söylenemez.

Zen mimarisine sahip amiral gemisi işlemci bizlere 3.4 GHz temel frekans hızı sunuyor. Öte yandan 32 iş parçacığı içeren yeni Ryzen 1950X işlemcimiz L1 Cache’de 32 KB x 16, L2 Cache’da 512 KB x 16, L3 Cache’da 32768 KB x 4 bellek sunuyor.

Şuanda yeni Ryzen 1950X işlemcinin çıkış tarihi olarak Temmuz ayı işaret edilse de, bu süreye Türkiye tarafından bakıldığında Ağustos ayını bulabilir. Şimdilik AMD’nin Threadripper adı altındaki işlemcisi için fiyat tahmini ise bulunmuyor.

amd ryzen vs intel

AMD Ryzen Threadripper 1950X ozellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler