Çarşamba, Nisan 24, 2024

AMD Ryzen Threadripper 2990X 1509 Euro’dan Satışa Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD ekibinin geliştirmiş olduğu yeni ikinci nesil Ryzen Threadripper 2990X işlemcisi yurt dışında satışa çıktı. TR4 platformu ile birlikte karşımıza çıkan bu model, 32 çekirdek HEDT CPU performansı ile sektörü sallamak için geliyor. İşlemcilerin yol aldığı yerlerin performanslarını fark edebiliyor musunuz?

İkinci Nesil Ryzen Threadripper 2990X

AMD ekibi yeni işlemcisini çok yakında anlaşmalı olduğu tüm ülkelere göndererek satışını başlatacak. Türkiye’de bu kadar üst düzey bir işlemciyi kimler kullanır, kimler tercih eder bilinmez ama işlemcinin yurt dışı satış fiyatı 1509 Euro olarak belirlenmiş durumda.

Ufak bir kaba hesaplama yapacak olursak; 1509 Euro şuanda 8000 TL‘ye tekabül ediyor. Bu gümrükten içeriye girdiği andan itibaren 10 bin TL‘yi bulacak rakamlar ile karşımıza çıkabilir. Şimdi siz bu fiyatları görünce yapacağınız yorumları da az çok tahmin edebilmek mümkün 🙂

AMD Ryzen Threadripper 2990X fiyat

32 Çekirdekli İşlemci

Bu tip bir işlemciyi standart kullanıcılar alıp evinde kullanmaz. Genellikle prodüksiyon işleri ile uğraşanlar, mimarlık, çizim, autocad, blender, 3D tasarım ve animasyon işleri ile uğraşanlar için ideal olacağını belirtebiliriz. Hatta Ryzen Threadripper 2990X ile birlikte çok daha rahatlayacaklarını söyleyebilirim.

Bir önceki nesil olan 16 çekirdekli Ryzen Threadripper 1950X modeli şuanda Türkiye’de 5000 TL’den başlayan fiyatlar ile satılırken, 32 çekirdekli modelinin 10 bin TL olmasına ne yapıyoruz? şaşırmıyoruzz.

Aynı zamanda serinin ikinci bölümünde bizi Threadripper işlemcilerinin 24 çekirdekli modelleri de karşılayacak. Ancak şuan için o modele özgü hiçbir isim paylaşılmadı. Bu nedenle, yeni liste elimize ulaşana kadar, HKEPC ref kodu ile gelen 2990X’i yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. $ euro yüksek.
    Buna rağmen 8.000-9.000 TL aralığında olacağını tahmin ediyorum.
    Almaya değermi?
    Şüphesiz dünyanın en hızlı işlemcisi. i7 xeon filan maalesef yanında tırı vırı.
    Render, video editing, sanallaştırma, sanal gerçekçilik vb. ve cpu mining yapanlar alacaktır.
    Almaya da fazlasıyla değer.
    Şahsen almayı planlıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler