Cuma, Nisan 26, 2024

AMD Yurt Dışı CPU Satışında Intel’i 2 Kat Geride Bıraktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz bir kaç ay içerisinde şöyle bir geriye baktığınızda, AMD‘nin Intel‘i nasıl eze eze geldiğini fark etmemek hiçten bile değil. Zira Ryzen işlemciler ile başlayan fiyat/performans furyası, aynı zamanda sağlam temeller ile gelince, son kullanıcılar Ryzen ailesini çok sevdi ve memnun kaldı.

Intel ise uzun süredir tepede yalnız kaldığını düşünerek, kendisini geliştirmek adına çok fazla strateji izlemiyordu. Ancak şuan ki rakamlar AMD’nin Intel’i 2 kat geride bıraktığını gösteriyor.

Almanya’da Çok Ciddi Fark Var

Kasım ayı içerisinde AMD en büyük rakibi Intel’e göre tarihi bir satış rekoruna erişti. Almanya’nın en büyük e-ticaret perakendecisi olan Mindfactory sitesi, AMD’nin satış rakamlarını grafiğe dökerek internette paylaştı. Rekor kıran bu CPU satış furyası, hala artmaya devam ediyor.

Grafikte gördüğünüz üzere, geçen ay Mindfactory web sitesinde kullanıcılar bir adet Intel işlemci tercih ederken, buna karşılık iki adet AMD işlemci satıldı. Aynı ay içerisinde yine son kullanıcılar bir ayda 10 bin üzerinde AMD işlemci satın alırken, Kasım ayında bu rakam iki katına çıktı. Tüm aylar içerisinde ise şimdiye kadar ise satılan en büyük işlemci sayısına ulaşmış oldu.

amd vs intel cpu

Intel AMD’ye göre %20 Daha Az Sattı

Intel cephesinde ise satış rakamlarına bakıldığında, yine aynı web sitesi üzerinden bir ay içerisinde 8 binin altında satış rakamına ulaştı. Bu durum AMD’nin lehine olarak hızlıca ilerlerken, Intel satışlarındaki düşüşten ziyade, şirketin genel satışlarındaki önemli artışa bağlı olduğunu düşünüyor.

Ancak bizce AMD tarafından gelen Ryzen hezimeti, burada rakamlara da yansımış durumda. Intel şuanda diğer işlemci tarafında belki sunucu, belki render, belki oyun kanadı için farklı alternatifler düşünüp, genel total rakamda çok sattığını düşünüyor olabilir. Fakat Ryzen serisi hızlıca kovalamaya devam ediyor. Görünen o ki, verimde oldukça hızlı elde ediliyor.

amd vs intel cpu 002

En Çok Satan İşlemci Ryzen 5 2600 Oldu

Şuanda en çok satan işlemci serisi Ryzen 5 2600 modeli olurken, ikinci sırada Ryzen 7 2700X, üçüncü sırada Ryzen 5 2600 ve dördüncü sırada i7 8700K oldu. Zaten ilk üç sırayı AMD hem orta segment hem de üst segment işlemcileri ile kapatmış durumda.

Buradaki en büyük avantaj ise yine Ryzen serisinin fiyat bakımından Intel’e göre daha ucuz olması. AMD tüm bu işlemci satış verilerinden Aralık ayı itibari ile 3 milyon Euro‘luk rekor kırmış oldu.

amd vs intel cpu 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler