Cumartesi, Nisan 20, 2024

Android 12 Beta, Google’ın Katlanabilir Telefonlarını Sızdırdı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Katlanabilir akıllı telefon pazarı şu anda Samsung, Xiaomi ve Huawei firmalarının birbiri ve kendileriyle rekabet ediyor ancak yakın zamanda Google, OPPO, Vivo gibi büyük firmaların katılımı dolup taşabilir, bu firmaların bu yıl ilk katlanabilir telefonlarını piyasaya süreceği söyleniyor. Henüz OPPO ve Vivo markalı katlanabilir telefon hakkında pek bir şey duymadık, ancak Android 12 Beta katlanabilir akıllı telefonun kod adından bahsettiği için Google’ın ilk katlanabilir akıllı telefonunu geliştirmede önemli ilerleme kaydettiği görülüyor.

Google, Android 12’nin ilk beta sürümünü yayınladı ve bize yaklaşan büyük Android güncellemesinin ne hakkında olacağına daha yakından bakmamızı sağladı. Android 12 Beta 1 güncellemesi, yeni özelliklerin yanı sıra, Barbet, Oriole, Raven ve Passport dahil olmak üzere Google’ın yakında çıkacak akıllı telefonları için çeşitli kod adlarından da bahsetti.

9to5google tarafından elde ettiğimiz bilgiler doğrultusunda, Pixel 5a 5G’nin kod adı Barbet iken, Pixel 6 ailesi için Oriole ve Raven ismi kullanılıyor. Önceki gönderilerimizden birinde, “Passport” un Google’ın ilk katlanabilir telefonunun kod adı olduğunu söylemiştik.

  • Barbet (Pixel 5a 5G) – G4S1M
  • Oriole (Pixel 6 ailesi) – GR1YH
  • Raven (Pixel 6 ailesi) – GF5KQ
  • Passport (Pixel foldable) – GPQ72

Yukarıda belirtilen kod adlarının yanı sıra, beta sürümünde Pixel 4’ün 5G varyantı için bir kod adı olan “Needlefish” den bahsediliyor. Ancak Pixel 4 5G akıllı telefonun kod adı ilk olarak 2019 yılında ortaya çıktı ve hepimizin bildiği gibi, bu cihaz asla serbest bırakılmadı. Aynısı Google’ın yakında çıkacak olan katlanabilir telefonunda da olabilir – Android 12 Beta’da “Passport” kod adının ortaya çıkması, Google’ın bu yıl katlanabilir telefonu piyasaya süreceğinin doğrudan bir teyidi değil.

Aksine, ekran analisti Ross Young, Mountain View teknoloji firmasının bu yıl ilk katlanabilir telefonunu piyasaya süreceğini iddia ediyor. Google’ın bu yıl çok beklenen katlanabilir telefonunu piyasaya sürüp sürmeyeceğini yalnızca zaman gösterecek. Bu arada Google, katlanabilir telefonu için ekran teknolojisini geliştirmek için Samsung’dan yardım istedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler