Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Android Uygulama Geliştiricileri Artık Uygulamalarını Diğer Platformlara Yayınlayabilecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google, şu anda yakın zamanda piyasaya süreceği yeni bir uygulama geliştirme kiti ile mobil uygulama geliştiricilerine kolaylık sunmayı hedefliyor. Şirketin üzerinde çalışma sergilediği proje Android uygulamalarının Android işletim sistemi dışındaki platformlarda sorunsuz bir biçimde çalıştırmasına olanak sağlayacak.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Google paylaştığı bir blog gönderisinde mobil uygulama geliştiricilerinin, uygulamalarının Android cihazlarda ve Android işletimi olmayan telefon, tablet, televizyon ve arabalarda düzgün çalışmasını sağlayabilmeleri için yeni bir cihazlar arası yazılım geliştirme kiti geliştirdiklerini duyurdu.

Yeni Kit, Wi-Fi, Bluetooth ve Ultra Geniş Bant ağlarını kullanıyor!

android studio
Android Uygulama Geliştiricileri Artık Uygulamalarını Diğer Platformlara Yayınlayabilecek! 2

Yeni yazılım geliştirme kiti sayesinde mobil uygulama geliştiricileri, geliştirdikleri/geliştirecekleri mobil uygulamalarda; Yakındaki cihazları keşfedebilme, cihazlar arasında güvenli bağlantılar kurma ve bir uygulamanın deneyimini birden fazla cihazda barındırma olmak üzere temelde bu üç önemli işlevi yapabilecek ve bunları Wi-Fi, Bluetooth ve Ultra Geniş Bant ağları sayesinde gerçekleştirebilecek.

Şu anda geliştirici önizlemesi sürümünde olan geliştirme kiti ilk etapta Android işletim sistemine sahip telefon ve tabletlerde kullanabileceğiz fakat şirket ilerleyen zamanlarda iOS ve Windows başta olmak üzere çeşitli işletim sistemlerine genişletmek istediğini belirtti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler