Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Angry Birds için Veda Vakti Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonların piyasaya çıkmasının ardından en popüler oyunlardan biri haline gelen Angry Birds, yıllara meydan okudu. Öyle ki oyun 2009 yılında yayınlanmıştı ve böyle bir rekabetin olduğu alanda 2023 yılında kadar da yoluna devam etmişti. Fakat o beklenen haber de sonunda geldi.

Geliştirici firma tarafından yapılan açıklamaya göre oyun için yolu sonu geldi ve akıllı telefonlar birinci nesil Angry Birds oyununa veda edecek.

Angry Birds Artık Son Buluyor

Rovio tarafından yapılan açıklamayla beraber oyunun gelecek projeleri etkilemesinden dolayı uygulama mağazalarından kaldırılmasına karar verildi. Öncelikle yapım Android uygulama mağazasına veda edecek.

23 Şubat tarihinden sonra artık oyunu Google Play Store üzerinden bulmak mümkün olmayacak. Bu süreçten sonra yeni projeleri görmeye devam edeceğiz. App Store için ise durum biraz daha farklı gelişecek.

App Store için oyun yeni bir isimle yoluna devam edecek. Artık birinci nesil Angry Birds yapımını görmeyeceğiz de yeniden isimlendirilmiş olan haliyle Red’s First Flight yapımını göreceğiz.

Rovio’nun açıklamasına bakacak olursak bunun nedeni ilerleyen projelere zarar vermemek. Yeni projelerin 2009 yılında çıkan oyunun adının gölgesinde kalması istenmiyor. Bundan sonraki süreçte devam oyunları için nasıl bir karar gelir bunu ise zamanla göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler