Cumartesi, Nisan 20, 2024

AOC 240 Hertz’lik AGON G-SYNC Oyuncu Monitörünü Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Monitör konusunda uzun süredir çalışmalarına devam eden AOC, şimdiye kadar geliştirilmiş en hızlı Nvidia G-SYNC uyumlu monitörünü duyurdu. AOC AGON AG251FG model monitör tam 240 Hertz’e sahip olduğu gibi, 1 MS tepkime süresi ile birlikte geliyor.

AOC AGON AG251FG Neler Sunuyor ?

Monitörün içerisinde yer alan özellikler bir kenara dursun, tasarımını çok beğendiğimin altını çizmemde fayda var. Arka panelde yer alan kırmızı V tasarımı siyah renk ile gerçekten çok uyumlu olmuş. Aynı zamanda monitörde daha az hareket bulanıklığı için ilk defa denk geldiğimiz Nvidia ULMB teknolojisi de bulunuyor. Nvidia G-Sync‘in sunduğu hızlı tepkime süresine ek olarak, ekranda AOC Shadow Control (Gölge kontrolü) ve ergonomik AOC Ergo Dial Base gibi birinci sınıf detaylar da yer alıyor.

AOC AG251FG Monitor 003

Üst Düzey Oyun Performansı Sunar mı ?

Açıkçası monitörün şuanda Türkiye’ye ne zaman geleceği konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Fakat incelemek için sabırsızlandığımızın altını çizelim. Zira bu monitörü e-Spor oyunlarında 244 Hertz ile oynamak büyük keyif verirdi.

AOC AGON AG251FG 24 inçlik panelden biraz daha büyük olduğu gibi, Full-HD bir TN panel ile geliyor. Yani 16:9 formatında 1920 x 1080 piksel aralığına sahip. G-SYNC teknolojisi ile ekran kırılmalarını ortadan kaldırarak minimuma indirirken, aynı zamanda girdi gecikmesini de azaltmak için ekranın yenileme hızını grafik kartının GPU’su ile eş zamanlıyor. 

AOC Ürün Müdürü Alfonso Clemente bununla ilgili şunları söylüyor: “Bizler, AOC olarak, bütün iddialı oyuncular ve oyun tutkunları için NVIDIA’in önemini anlıyoruz. İşte bu yüzden,her geçen yıl PC’de oyun deneyimini en gelişmiş kart teknolojileri ile geliştiriyoruz. Bu sebeple ödüllü 240Hz monitörümüzün G-SYNC uyumlu versiyonunun lansmanını yapmaktayız.”

Bütün AGON monitörlerinde olduğu gibi, AG251FG modeli de oyuncuların rahatını ve performansını artıracak bir dizi birinci sınıf özellik ile sunulacak. Bunlar arasında eğilme, sağa sola dönme ve yükseklik ayarına (rahat bir de yükseklik ölçüsüne) sahip AOC Ergo Dial Base, toplanır bir kulaklık tutucu ve bir taşıma kolu da bulunuyor. Uzun süren oyun seansları boyunca gözlerin yorulmasını engellemek için ise, AOC Flicker Free Teknolojisi de titreşimi en aza indiriyor.

AOC’nin Düşük Mavi Işık modu ise zararlı olabilecek kısa dalga boyundaki mavi ışığı azaltıyor. AOC’nin Gölge Kontrolü seçeneği ise karanlık oyun ortamlarında ek bir avantaj olması amacıyla, ekranın geri kalanını etkilemeden aşırı karanlık alanları aydınlatarak oyuncuların elini güçlendiriyor.

Şuanda AOC tarafından geliştirilen AGON AG251FG monitörün piyasaya çıkış tarihi Ağustos 2017 olarak görülüyor. Üretici tarafından tavsiye edilen perakende fiyat ise 539 USD olacak. Türkiye fiyatı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor.

AOC AG251FG Monitor

AOC AGON AG251FG Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Fiyatını ben size söyleyeyim minimum 4500 TL ve civarında olacak. AOC her ne kadar güzel bir monitör yapsa da, Türkiye’deki kullanıcılar için sıkıntılı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler