Salı, Nisan 23, 2024

Dell 5 bin dolarlık 8K monitörünü duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de henüz 4K televizyon ve monitörler ile daha net bir şekilde tanışamamışken, Dell firması 8K çözünürlüğe sahip Ultrasharp UP3218K adında yeni monitörünü CES 2017 etkinliğinde duyurdu. Profesyoneller için geliştirilen yüksek çözünürlüklü bu monitör, şimdiden kullanıcıların hayallerini süslemeye başladı.

Günümüzde Full HD monitörler çok yaygın bir şekilde kullanılıyor biliyorsunuz. Ancak Dell firmasının geliştirdiği 8K çözünürlüğündeki bu monitörü Full HD çözünürlüğün tam 16 katı görüntü kalitesi sunuyor. Üstelik 32 inçlik boyutu ile birlikte geliyor. Şahsen test etmek istediğim psikopat monitörlerden birisi diyebilirim.
dell up3218k 8k monitor
60 Hz yenileme hızı bulunan Dell Ultrasharp UP3218K modeli aynı zamanda 178 derece geniş açılı görüntüye sahip. Önceden renk skalalarını monitörlerde “milyon” değerlerde görürken, 8K çözünürlükteki bu monitörde 1.07 milyar renk ve 400 nit parlaklık bulunuyor.

Dell ekibi bu monitörü fotoğrafçılık ve video düzenleme işleri ile uğraşan kişiler veya firmalar için üretmiş. Açıkçası monitörde inç başına tam 220 piksel bulunuyor. Bu da zoom oranını sonuna kadar çekebilmek anlamına geliyor.

Kontrast oranımız 1:300:1 oranında ayarlanırken, oldukça dar yapıya sahip olması ile de müthiş bir görüntü deneyimi sunuyor. Monitörde 4 adet USB 3.0, USB-C ve Thunderbolt girişleri de unutulmamış. Geleceğin monitörü safhasında yer alan bu canavar şuanda piyasada 4999 dolardan satılıyor. Ancak 8K çözünürlüğe sahip böyle bir monitörü almak şuan ne kadar bir akıl kârı olur orası size kalmış.

dell up3218k 8k monitor 003
Teknik detaylar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler