Cuma, Nisan 19, 2024

Philips BDM3490UC UltraWide Monitör Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Philips‘in üretmiş olduğu BDM3490UC monitörü kullanıcılara zarif ve becerikli yapısı ile kolaylık sağlarken, dijital girişleri, 21:9 oranı ve tak çalıştır özellikleri ile bu hafta PC Hocası radarında.

 

Philips BDM3490UC Monitörü Neler Sunuyor ?

 

Geniş monitörler artık yavaş yavaş evlerimizde üç boyutlu televizyonlardan daha çok hayatımıza girmeye başladı. Özellikle yatay olarak geniş çalışma alanları talep eden kurumlarda oldukça işe yarıyor diyebiliriz. Bu teknolojiyi bir de kavisli ekranlar ile birleştirdiğimizde Philips‘in BDM3490UC modeli ortaya çıkıyor.

 

34 inçlik devasa büyüklüğe sahip olan Philips BDM3490UC modeli masanızda gerçekten iyi bir yer kaplıyor. Kavis yarıçap değeri 3800R olan ekran başına geçtiğinizde sizi o kadar fazla çevreliyor gibi hissettirmiyor aslında. Çünkü bilgisayarınızın masaüstü açık, bir uçtan bir uca dolanmanız gereken kocaman bir monitörü gerçekten kullanmak için bölümlendirmeye başlıyorsunuz. Monitördeki kavisin becerisi o zaman ortaya çıkıyor diyebilirim. Ekranın büyük boyutları erişim kısıtlaması sağladığı gibi, kavis bunun önüne geçiyor. Uçlarda olan eğreltileri az bir miktar da olsa size doğru çeviriyor, bu da artı bir değer katıyor monitöre.

philips-bdm3490uc

Teknik Detaylar

 

Philips BDM3490UC arkasında 3 HDMI, 1 Display Port , 4 USB girişi, 1 adet kulaklık girişi ve bir de büyük adaptörü bulunuyor. Kablosu uzun olduğu için bir yerlere saklamanız mümkün tabii. Kulaklık çıkışının sebebi ise bünyesinde HDMI ve DP barındırması. Metal kavisli ayak, ortasında dilim şeklinde hoparlöre ev sahipliği yapıyor. 2×7 W‘lık hoparlörler kalite olarak başarılı diyebilirim. En azından gövdeye gömülü hoparlörlere nazaran çok daha iyi ses verebiliyor.

 

Tüm kontrol ortadaki Philips logosunun ardında kalan bir analog tuş ile sağlanıyor. Kontrol dokunmatik modellere göre çok daha başarılı. Görüntü kalitesi ve renkler konusunda çok canlı olan Philips BDM3490UC, toplamda 3440×1400 çözünürlükte ve 21:9 formatında nefes kesen bir görüntü sunuyor.

 

Örneğin bir film açtığınızda, eğer sinema için düzenlenmişse monitöre tam oturuyor mesela. İzlemesi gerçekten büyük keyif oluyor o zaman. Kenardan kenara tasarımı sayesinde de birden çok monitörü yan yana bağlama şansına sahipsiniz. Ancak monitörün 3900 TL gibi ciddi rakamını görünce bundan üç tane daha alıp, yan yana bağlamayı nasıl düşünebiliriz orası ayrı bir konu.

 

philips-bdm3490uc-4

 

Sonuç

 

Philips bu monitöründe gerçekten görüntü kalitesi konusunda devrim yaratmış. Zarif, işlevsel olduğu gibi, oyun oynarken bile kullanabileceğiniz her şeyi bir arada tutan bir monitör diyebilirim. Üst segment bir ürün olduğu için, fiyatı da monitöre kolayca yansıyor. Ancak Philips BDM3490UC kalitesi ile kesinlikle karşılığını veriyor.

 

philips-bdm3490uc-2

 

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Benim küçücük monitörümden bakınca bile bu kadar büyükse ben evimde nasıl durur çok merak ediyorum hocam bu fiyata 120 ekran full HD led tv alır pc me bağlarım yau

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler