Perşembe, Nisan 25, 2024

Apple TV 4K İle Hollywood’un Derinliklerine Yolculuk

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple lansmanla birlikte Apple Watch 3 ve iPhone 8’i tanıtırken tabi ki Apple TV 4K‘yı da boş geçmedi. iPeki Apple TV 4K ile bizi neler mi bekliyor? Hadi hep beraber görelim.

Lansmanın başlamasıyla birlikte gözüme en çok çarpan konu 4K kalite filmlerin ve HD kalitede filmlerin iTunes’da aynı fiyat üzerinden satılacağı oldu. Bununla birlikte 4K ve 4K HDR desteğinin de birbiriyle karşılaştırılması da daha kaliteli filmin nasıl gözükeceği hakkında açık bir cevap oldu. Apple bir de eskiden aldığımız HD kalitede filmleri ücretsiz olarak 4K kaliteye yükseltebilmemiz için bize bir güzellik yapmış.

apple tv 4k ile hollywoodun derinliklerine yolculuk hummingbird 4K HDR karsilastirmasi

Başlıkta belirttiğim bu Hollywood’a yolculuğu merak edenler olabilir. 20th Century Fox, Lionsgate, Universal, Paramount, Sony, ve Warner Bros. gibi Hollywood’un büyük stüdyolarının filmleri Apple TV 4K içerisinde satışa sunulacak ve 4K HDR ile uyumlu olacaklar.

Diğer platformlarda 4K içerik sunan Netflix abimiz de Apple 4K üzerinde dizileri ve filmleri sunacakmış. Amazon Prime ve Amazon’un 4K içerikleri ise ilerleyen yıllarda yine erişilebilir olacakmış.

Apple TV 4K ile kullanıcı arayüzünde değişikliklere gidilmiş fakat Apple TV’de olan Siri kolaylıkları hala devam ediyor. En sevdiğim özelliklerden birisi de cidden bu. Basit bir “What did he say?” komutuyla birlikte son 15 saniyeyi geri alıp altyazıyla birlikte gösteriyor.

apple tv 4k ile hollywoodun derinliklerine yolculuk makale ici

Teknik İnceleme

Cihazı biraz da teknik olarak incelediğimde ise:

  • İşlemci olarak 64 bit mimariye sahip A8 çip yerine 64 bit mimariye sahip A10X Fusion çip seçildiğini görüyorum ki bu çip iPad Pro ile aynı.
  • Video çıkışı 1080 yerine 2160p Dolby Vision ve HDR 10 desteğiyle yapılmış ki farkı yukarıda net olarak gördük.
  • Ağ bağlantısı için ise Gigabit Ethernet, MIMO özellikli 802.11ac Wi-Fi; eşzamanlı çift bant (2.4 GHz ve 5 GHz) ve Bluetooth 5.0 seçenekleri mevcut.
  • Bağlantı seçenekleri olarak ise HDMI 2.0a³, Gigabit Ethernet ve Kızılötesi alıcısı mevcut.

Satış Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Apple TV 4K 22 Eylül tarihinde 32 GB model 179$, 64 GB model 199$ olmak üzere satışa sunulacak. 149$ fiyatıyla satılan Apple TV Türkiye’de 819 TL’ye satılan 32 GB Apple TV, 4K sürümüyle birlikte 999 TL ve 1099 TL fiyat etiketiyle birlikte satılacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler