Perşembe, Mart 28, 2024

Apple Watch 8’de Sıcaklık Sensörü Olacak mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple Watch serisi akıllı saatler için en son Apple Watch 7 modelini gördük. Aslında Watch 7’den beklentilerimiz bir hayli yüksekti. Pandemi dönemine denk gelmiş bir akıllı saat olması nedeniyle sağlık konusunda daha fazla teknoloji barındırır deniyordu. En çok tartışılan ise saatin sıcaklık sensörü özelliği olmuştu. Tanıtıma kadar Watch 7 modelinde sıcaklık sensörü yer alacak mı almayacak mı tartışmaları gündem olurken, şimdi sıra Apple Watch 8 modeline geldi.

Yine saatin tanıtılmasına aylar var ve yine sıcaklık sensörü iddiaları gündemde. Watch 7 için tüm iddialar asılsız çıkmış ve saat sıcaklık sensörü olmadan gelmişti.

Bu kez ise durumun biraz daha farklı olacağı ve sıcaklık sensörünün kullanılacağı söyleniyor. Ama sanılanın aksine sensör farklı bir amaçla kullanılacak.

Apple Watch 8, Sıcaklık Sensörünü Farklı Amaçla Kullanabilir

Bloomberg’in haberine göre ( ki sağlam bir kaynaktır) yeni akıllı saatte bir sıcaklık sensörü bulunacak.

Kaçırmayın: MIUI GO sürümü geliyor

Fakat bu sensör yardımcı bir sensör olacak. Yani tenin sıcaklık değerini ölçüp size ateşiniz 36,5 derece demeyecek. Bunun yerine kadınlar için sunulan döngü takibi özelliğini geliştirmek adına sıcaklık takibinin kullanılacağı söyleniyor.

Apple Watch 8

Sıcaklık sensörünün saatin tasarımında bile değişikliğe neden olacağını düşünüyorum. Ama ateş ölçer özelliği gibi bir özelliğinin olması zaman alacaktır.

Zaten söylenen sıcaklık sensörünün diğer modeller için de geliştirilmeye devam edeceği. Bu ilk versiyon olarak gelecek. Apple Watch 9 modeli geldiğinde çok daha fazla işleve sahip olan, çok daha gelişmiş bir sensör kullanılabilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler