Salı, Nisan 23, 2024

Apple Watch Saatlere WatchOS 4.2 Güncellemesi Verildi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her geçen gün akıllı olarak tabir edilen elektronik cihazlar artarken, gelişen teknolojiyle hayatımızı kolaylaştırmak için üretilen Apple Watch akıllı saatler için WatchOS 4.2 güncellemesi yayınlandı. Yeni yayınlanan güncelleme, Apple‘ın akıllı saat modeline pek çok yenilik getiriyor. Bu yeniliklerden en göze çarpanı ise, Square Cash ve Venmo gibi tanıdıklar arasında para transferi işlemlerini yapmaya olanak tanıyan Apple Pay Cash hizmeti.

Hem Zehir Gibi Akıllı, Hem De Evin Küçük Çocuğu Gibi Hizmet Aşığı!

Gün geçmiyor ki, yeni bir teknolojik cihazla tanışmayalım. Her geçen dakika teknoloji dünyasında adeta kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Üretici şirketler durmaksızın çalışıyor, tüketicinin dikkatini çekecek ve güzel satış rakamları yakalayacak yeni cihazlar üretiyor. Hatta ve hatta benim tahminlerime göre, günümüzde tanıştığımız pek çok yeni elektronik cihaz, üreticiler tarafından yıllar öncesinde üretimi tamamlanmış ve satışa çıkması için uygun zamanı beklemiş cihazlar. Ne de olsa üreticilerin işi hiç kolay değil. Hem yenilikçi olacaksın, hem de zamanında piyasaya ürün süreceksin. Bu konu başlı başına bir makale konusu olabilecekken, biz asıl konumuza dönelim hocalar. Apple Watch için yayınlanan WatchOS 4.2 güncellemesi…

Apple Watch Saatlere WatchOS 4.2 Güncellemesi Verildi İÇERİK PNG min

Günümüzde akıllı telefonların kullanım oranı nasıl had safhaya ulaştıysa, her geçen gün akıllı saatlerin de kullanım oranı artıyor. Gelişen ve değişen dünyadaki tüketici toplumu da buna bir şekilde ayak uydurmak zorunda kalıyor. İnternette kısa bir gezinti yaptığımızda her bütçeye göre çok sayıda markanın ürettiği akıllı saatleri bulmak mümkün. Apple şirketi de bu teknolojinin ilk ürünlerini sunanlardan birisi. Şirketin Watch olarak isimlendirdiği akıllı saatler; öncelikle Apple severlerin, sonrasında da milyonlarca teknoloji meraklısının beğenisini kazandı. Apple‘ın bu saatleri sayesinde kullanıcılar gündelik yaşamlarındaki pek çok işlemi, cep telefonlarını ceplerinden çıkarmadan gerçekleştirebildiler. Bu işlevlere örnek olarak telefon görüşmesi yapmak, mesaj yazmak, gelen E-mail’lerimizi kontrol edebilmek, hesaplamalar yapmak gibi işlevleri kısaca sayabiliriz.

 Hadi Yine İyisiniz, Apple Watch Sahipleri

Apple şirketi, bahsi geçen akıllı saat modeline an itibari ile yeni bir güncelleme yayınladı. WatchOS 4.2 olarak isimlendirilen güncelleme, kullanıcılarına birkaç yeni özellik sunuyor. Bunların en öne çıkanı ise Square Cash ve Venmo gibi tanıdıklar arasında para transferi işlemlerini yapmaya olanak tanıyan Apple Pay Cash hizmeti. Apple Pay Cash hizmeti bundan daha önce iPhone ve iPad cihazlar için de kullanıma sunulmuştu. 

Bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Bu hizmeti Apple Watch’ta kullanmak isteyen kullanıcıların ilk etapta bir iPhone veya iPad üzerinden aktivasyon gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunu gerçekleştirmek için “Ayarlar” uygulaması içinden üzerinden “Cüzdan”, sonra da “Apple Pay” sekmelerine gidiliyor.. Hizmetin faaliyette olduğu bölgelerde yaşayanlar, Apple Pay Cash’in aktivasyon seçeneğini ekranda görebiliyor.

Yenilikler Bununla da Kalmıyor

WatchOS 4.2 güncellemesi Apple Watch sahiplerine Apple Pay Cash hizmetinden fazlasını getiriyor. HomeKit ile uyumlu sulama ve musluk sistemleri, akıllı saatteki Home uygulamasıyla kontrol edilebiliyor. Yeni güncelleme, Siri hava durumu hakkında kullanıcıyı bilgilendirirken, Apple Watch’ın kapanıp açılma problemini de çözüyor. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler