Pazar, Eylül 8, 2024

Apple’dan iPhone Isınma Sorununa Karşı Yeni Önlem Üzerinde Çalışıyor

iPhone 16 serisinde ısınma sorunu için yeni bir çözüme imza atılacak. İddialar gösteriyor ki Apple, grafit levha kullanımına başlayabilir.

Paylaş

Apple, eylül ayında piyasaya sürecek olan iPhone 16 serisinde yeni yol haritası çizeceği iddiaları ile gündemde.

Bildiğiniz üzere iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri piyasaya sunulduğu ilk zamanlar sahip olan kullanıcılar, birden fazla ciddi sorunla karşı karşıya kalmışlardı.

16 PRO - PC Hocası

Bu sorunlardan biri ise iPhone 15 Pro ve Max serilerinde yaşanan aşırı ısınma problemiydi. Apple ise bu, bu soruna karşı yazılım güncellemesi yayınladı ve kısmi olarak sorunu çözmeye çalıştı.

Bilinen de bir gerçekte var ki iPhone serisi, diğer marka ve modellere nazaran biraz daha fazla ısınan bir telefon.

Aşırı Isınmanın Önüne Geçecek

Apple, yeni serisinde yani iPhone 16 ve Pro modellerinde, yüksek ısı probleminin önüne geçmek adına cihazların şasisinde her zaman kullanılanın aksine daha büyük bir grafit levha malzemesini kullanacağı söylenmekte.

Zira ısı konusunun Eylül ayında gözler önüne çıkacak olan iPhone 16 serisi, için önemli bir konu olduğunu söylemekte fayda var.

BENZER:  Fiyat Performans Oranı Yüksek OnePlus Nord CE4 Tanıtıldı

iphone isinma - PC Hocası

2023 Kasım ayında marka da benzer bir konudan söz etmişti.  Yeni bir soğutma sistemine ilişkin ipuçları verilmişti. Yine o dönemde de benzer bir soğutma levhasından söz ediliyordu. Son sızıntılar o dönem verilen ipuçlarını destekliyor gibi gözüküyor.

iPhone 16 için soğutma tarafında ki alternatif iddiaları birlikte inceledik. Bu konu hakkında şu an için resmi bir açıklama yapılmadı onu da belirtelim.

Ancak bir önceki seriden yola çıkacak olursak her ne kadar Apple, bu problemi yeni bir güncelleme ile egale etmiş olsa dahi 16 serisinde, aşırı ısının önüne geçmek için bir önlem alabilmesi ihtimalinin yüksek olduğunu düşünebiliriz.

silkroadgaminggentr
Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknoloji ve oyun dünyasında ki gelişmeleri yakından takip eden ve yeni bilgiler öğrenmeyi kendisine elzem kılan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler