Pazar, Nisan 28, 2024

iPhone 15 Pro Isınma Sorunu İddialarıyla Gündemde

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple büyük bir etkinlikle iPhone 15 Pro serisinin tanıtımı gerçekleştirdi. Yeni işlemcilere sahip olan Pro modellerinin tanıtımının hemen sonrasında ise bazı önemli iddialar gündeme gelmeye başladı. Bu iddiaların başında da iPhone 15 Pro ısınma sorunu iddiası var.

İddialara göre Pro serisi ciddi bir ısınma sorunu ile karşı karşıya. İddiaların detaylarına ve sorun için yapılan yorumlara bir bakalım.

iPhone 15 Pro Isınıyor mu? İddialar Neler?

Kullanıcı ve test ekipleri iddialarına göre yeni Pro modelleri yük altında çalıştıkları zaman kısa süre içerisinde ısınmaya başlıyor. Telefonların standart kullanım sırasında da ısındığını iddia edenler var.

Daha önce konu hakkında yayınlanan bazı YouTube videoları da ortaya çıkmış ve videolarda telefonun ısındığından söz edilmişti. The Wall Street Journal tarafından yayınlanan haberde de ısınma sorunundan söz edildiğini görüyoruz.

iPhone 15 Pro ısınma sorunu

Konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmemesine karşın ünlü Apple analisti Ming Chi Kuo tarafından söz konusu iddialar için  yapılmış bazı açıklamalar var. Ünlü ismin yaptığı açıklamalara bakacak olursak iPhone 15 Pro ısınma sorunu, A17 serisi işlemcilerden kaynaklı değil.

Daha hafif bir telefon elde etmek adına tasarım kısmında yapılan düzenlemelerin termal verimliliği olumsuz etkilediğinin düşünüldüğü belirtiliyor. Bunun yanında yeni kasada kullanılan titanyum malzemenin ısıyı absorbe etme konusunda yetenekleri daha sınırlı bir malzeme olduğu da vurgulanmakta.

Tasarım kısmında yapılan değişiklikler ve yeni malzeme seçimi gerçekten iPhone 15 Pro için ısınma sorununu ortaya çıkardı mı bunu zamanla göreceğiz. Apple’ın resmi bir açıklama yapmasını beklemek lazım. Resmi açıklama yapılmadan tüm bu paylaşımlar iddia niteliğinde kalacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler